2010. jún. 11. | 02:00

Korai Mix az őrületig

Írta:

fokep koraimixA nemrég megjelent 2010-es Korai Öröm lemezt lassan rongyosra hallgatnám, de ugye se a CD-vel, se az mp3-mal nem lehet ezt megtenni. Így maradt a virtuálközeg. Winamp playlist. Add files. Hard disk. Music. World. Korai Öröm. 2010. Klikk. Na erről a zenéről akartam írni, aztán tegnap este megnéztem egy filmet, amit még egy kedves ismerősöm ajánlott figyelmembe régebben, csak eddig nem tudtam megszerezni. Mix a címe. A Lovy Brothers (Steven Lovy és Robert Lovy) készítették még 2004-ben. Nincs mit szépíteni, kurva jó film! Ráadásul fele amerikai, fele magyar színésszel. Na és a zene. Balkan Fanatik, Dj Bootsie, Neo, Sebestyén Márta, Korai Öröm… Itt ér össze a két téma. Ezért nem írok róluk külön.

Egybeteg. Beteszem a Korai 2010-et. Elindulunk. Megérkezik a módosult tudatállapot. Próbateremszag. A félreismerhetetlen. Spangli körbe egyszer, kétszer. Őrült hullámzás. Félhomály. A füst tekereg, keresi az utat. A dob monotonon hasítja a mélyet. A többi hangszer a káoszból szül harmóniát. Szálló kiszakadás. Az órák félredobva, rég lefolytak valamerre a Dalí festményeken. A lyukas bérháznégyzetek eltűntek, a sárga hernyókat és kék-piros vonalakat másfelé húzzák, minden körbe ér. Az ütem a dallammal pacsizik, vezetés közben néha ránk néz. Minek. Mér ne…

Villanás. A lüktetés végtelen. A mozgás belülről éled, a füst táncot jár, a hang viszi belemerre. Az érték közepén az értéktelenség. Nincs ár. Nincs helyzet. Folyamatban vagyunk. Árral indulunk neki az éjszakának. Reggel nem kell. Az ajakhoz ér egy ujj. Női ujj. Érzéki. Nincs romantika. Sex van. Hátulról, hisz úgy is kurva jó. Az ujj tovább halad. Eléri a nyelvet, aztán a levegőbe vág, és összeköt. Két test kavarodik auramosásba. Elvesztek már, a tér mit sem ér, a dimenziók szakadnak, a harmadik én is csak egy, csak ő. Feleslegesség. Az akarat, a tervezés. Ha nincs szabadság. Az út. Magyar néptáncot járnak. Elekro-dub és scratch. Mix van. Korai még. Leszarom ha azt gondolják. Egybeteg.

KORAI öröm 2010

Cikkes róla itt

MIX

Színes, magyarul beszélő, amerikai-magyar film, 95 perc, 2004
18 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Steven Lovy
forgatókönyvíró: Steven Lovy, Robert Lovy
operatőr: Vecsernyés János
zene: Tim Kelly, Balkán Fanatik
executive producer: Steven Lovy, Robert Lovy, Cirkó József
látványtervező: Robert Lovy
vágó: Steven Lovy

szereplők:
Kulka János (Peter Banko)
Alex Weed (Mitch Banko)
Gryllus Dorka (Bea)
Kolovratnik Krisztián (Csaba)
Koós Olga (Klára, Mitch nagymamája)
Rudolf Péter (Zoltán)
Csákányi Eszter
Mandy Bright
Vajdai Vilmos
Némethy Ferenc
Jáki Béla

35. Magyar Filmszemle (2004) - Zsűri különdíja: Steven Lovy

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2010.06.11.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.