2012. júl. 22. | 02:00

MAX

Írta:

fokep maxMi a legtöbb, amit ki lehet hozni egy gyerekcsatornából?

Természetesen üzleti szempontból. Lássuk csak. Megvan! Bombázzuk a kicsiket minél több reklámmal!

Kezdjük azzal, amit a gyerekek amúgy is szeretnek. Édességek, gügye, egyszer használatos műanyag kacatok, haszontalan „századik a sorban” matricagyűjtő füzetek. Hogy ezek nem szolgálják a gyerekek épülését? Károsak az egészségre? Rombolják az ízlést és a fantáziát? Sebaj! A lényeg az, hogy a gyerekeken keresztül, alattomosan, indirekt módon minél több lóvét kiszedjünk a szülőktől. Ezért koncentráljunk az olcsón előállítható gagyi cuccokra, adjuk a lehetőségekhez mérten legdrágábban őket és főként az, hogy formáljuk a legfiatalabb nézőket, alakítsunk ki bennük hasznos szokásokat, hogy időben természetessé váljon számukra a gondolkodásmentes pénzköltés. „Gyűjtsd össze mindet!”

Ha már a cukrokon, csokikon és rózsaszín lovacskákon túl vagyunk, jöhet minden egyéb. Például lábszőrtelenítő kozmetikum. Nem vicc, itt tartunk most. „Bátran mutogathatod a lábad bárhol, bármikor.” Hogy a csatorna célcsoportjához tartozó korosztály hol mutogathatja a lábát? Óvodai vagy általános iskolai jelmezbálokon, anyák napi ünnepségeken, évzárókon. És hogy miért kell ehhez ennek a korosztálynak kozmetikumot használni? Vagy hogy ennyi idősen még nem szőrös a lábuk? Ezzel nem kell foglalkozni. A lényeg a nevelés, hogy a lányok jó időben azonosulhassanak korunk természettől elrugaszkodott, üzletileg vezérelt szépségideáljához és a fiúkban is időben kialakíthassuk ezeket az elvárásokat, amelyeknek felnőtt korban a párjuknak meg kell majd felelni.

Mit várhatunk még? Megjelenhet például felhívás akciós mellnagyobbító műtétre, hasplasztikára. A bankok is felébredhetnének és előállhatnának valami gyereknyelven megfogalmazott előnyös hitelkonstrukcióval, hogy legyen pénz a műtétre. A politikai pártok pedig hozzáláthatnának jövőbeni szavazótáboruk bővítéséhez, jöhetnének az ígéretek a házi feladatok 20 százalékos csökkentéséről, a fogyasztás függvényében kedvezményes árú fagyiról.

Neveljünk továbbra is szép új polgárokat szép új világunk számára. Aki pedig e cikk írójával ellentétben úgy gondolja, hogy ez a probléma MINImális és nem érdemel MAXimális figyelmet jó szórakozást a most induló, MADMAX csatornánkhoz!

A cikkelős neve: [kyprios]
A cikkelés ideje: 2012.07.22.

Tovább a kategóriában: « Magyar/Nemmagyar Ne írjad le »

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.