2010. szept. 14. | 02:00

Gyémántfater - ami jó, az jó!

Írta:

fokep gyemantfaterBiztosan hallottál róla. Igazi szájhős. Na nem abban az értelemben. Ne mosolyogj, a legtöbben azok vagyunk. Csak nem úgy, mint a Busa Pista. Mert az ő szája tényleg hős a többi között. Gyorstüzelve fut végig a sorokon, közben nem kímélve igét és főnevet. Rímek harcát vívja nap mint nap, napot csal elő humorával a felhős ég alatt. Igazi keresztapa jellem. Hogyhogy mér? Mer megmondja a frankót, de nem a légbe dumál. Sztorizik és gondolatot formál, tanácsot ad és irányt mutat. Hamarosan pedig elénk teszi első szólólemezét, mely a Gyémántfater névre hallgat, és ingyen letölthető lesz pár napon belül!

Rövid kis online interjút készítettem Pistával. Zuboly koncerten, mely nemrégiben volt nálunk vidéken, sajnos nem vett részt egyéb elfoglaltságai miatt, ezért az online. Szóval itt az új lemez. milyen érzések vannak benned? (gondolok itt a mai lemezpiac helyzetére, a túl sok előadóra, a túl sok negatívan gondolkodó, ócsárló kommentelőre…)

Busa Pista: Szerintem a lemezkészítés manapság csak egy névjegykártya, ami promóciós célt szolgál. A kommentelők csak fikáznak, mert máshoz nem értenek, és szerintem nem egyenes emberek. Én pl. soha nem kommenteltem még azt se,ami nem jött be...

Mi a fő irány, a fő mondanivaló, gondolat, ami az egységét képezi a számaidnak?

Busa Pista: Sok vidám dolog lesz benne, többek között történetek és vélemények a világról! Fő irány a hip-hop mindenekelőtt.

Sok Zuboly koncertről hiányzol. Ez a jövőben is így lesz?

Busa Pista: Remélem,hogy nem. Sokáig vissza lett fogva az új lemezünk, már a harmadiknál kéne tartanunk:)

Az Irie Maffia, a Brains, a Barabás Lőrinc Eklektric stb. egy igazi jó közösség. Akárcsak a jazzben, ti is sok formációban ott vagytok, vendégeskedtek. Neked van szíved választottja közülük?

Busa Pista: Ami jó, az jó!Én így válogatok.

Egy kezdő fiatalnak, akinek van tehetsége, és szeretne hasonló vizeken evezni, mit ajánlsz, hol kezdje és hogyan?

Busa Pista: Otthon kezdje papírral és tollal. Más nem segíthet benne, hogy legyen egyéniséged! Először én is csak verseket írtam, utána jött a beatbox-freestyle, a zeneírás és a scratch!

Sablonosan kissé, de őszintén: a jövőben mi az, amit mindenképpen meg szeretnél valósítani, ki szeretnél próbálni?
 
Busa Pista: Minden általam tehetségesnek tartott magyar ill. külhoni rapperrel közös számot csinálni, és tervezek egy beatbox lemezt is.
 
Hol és mikor találkozhatunk veled a közeljövőben, és a lemezt hol lehet letölteni majd?
 
Busa Pista: Okt 30-án lesz a lemezbemutatóm a Dürer kertben, és a facebook-tól a myspace-ig,az Indextől a gyémántfater.com-ig mindenhol letölthető lesz a lemezem.
 
Gyémántfater tehát ezekkel a szavakkal zárta az interjút. Összességében nem mondható hosszúnak az egész, mégis úgy érzem, mindenre megkaptuk a kielégítő, tömör és lényegretörő választ. Ezért aztán csak annyit kértem Pistától, hogy ha már ilyen röviden válaszolt, ajándékozza meg a kultúrGYOM-ot egy free-vel, amit csak itt publikálok. És ő megtette, méghozzá az undergroundról, a rétegzenéről, a kapucnis pulcsis fazonokról, szóval rólunk… Mondván: „Sokkal bőbeszédűbb vagyok,csak a freestyle-t nem szokták leírni:)”


Nem vagyunk mi különbek senki másnál
Csak minket nem ér el az alkotói válság

Hiába üldöznek nem találnak már ránk
Sok befutott sztárnak elvágjuk a száját


Az underground az amiről nincsen tudomásod
Csak dobálóznak a szavakkal a buzogányok

A ti szemetekben mi vagyunk az utonállók
Pedig én még a szabadidőmben is túlórázok!

Itt pedig az Index videója, amelyben az Irie Maffia is elmondja, hogy milyen lesz a harmadik lemeze, és hogy miért tart épp egy kis szünetet.

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2010.09.14.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.