2013. jún. 26. | 02:00

Életművész rapper hobbista

Írta:

fokep krazydzyKrazyDzy INTERJÚ

A netes felhőkön böngészve találtam rá valami krzydzy szándklód csatornájára. Ott ugyanis baromi gyorsan megy az idő, egyre csak pörögnek a trackek, és nem akaródzott elkapcsolnom, továbbklikkelnem vagy hogy is kell ezt kifejezni manapság. No szóval utánajártam, ráírtam, visszaírt, kérdeztem, válaszolt, és egy nagyon fain kis interjú kerekedett ki a dologból.

Ha nagyon trendi volnék, mondhatnám: itt, a hajtás, tekerés, pörgetés, lapozás, meg mittudoménmi után találjátok meg az írást, a klipet, néhány zenét, meg ilyenek. Na inkább ne mondtam volna. Písz, és akkortehát:

 KRAZYDZY  | Egy barátnőmtől kb 13 éves korom körül kaptam meg az első cd-met magyar arcokkal rajta; Hősök, Animal Cannibals, Sub Bass stb... Alapjáraton a külföldi cuccok nem voltak ismeretlenek, nővérem hallgatta a "mainstreamebb" vonalat akkor is, szóval rajongtam a rappért, nyomattam a walkmannel mindenhol. Aztán 2004-5 környékén pofátlanul írtam Eckünek egy e-mailt infó órán egy ilyen kis pár soros versikével, de így full közvetlenbe, és jött a válasz, hogy ez nem is rossz, de ezt csak úgy irogatod, vagy rappelni is szeretnél? Aztán még abban az évben nyáron A.C. fellépés volt balatonon, és valahogy stage-re kerültem. Akkor volt az első olyan érzésem, hogy ezt csinálni kéne, mert lehet nem is olyan rossz. Aztán 2007-ben full poénból haverok unszolására indultam az It's Rite Rap Jam-en, ahol 336 csapat/előadó közül bejutottam a döntő 12-be, felléphettünk a PECSA-ban, ahol akkorra már jó barátok lettünk a DSP-s srácokkal, Bom jött duplázni színpadra, voltak VivaTv-s interjúk és egyebek... 2007. december 14-én megjelent egy ingyen letölthető 6 számos mini EP Nesze neked csajrap! címmel, amin volt Eckü feat, akkor még Deeeja néven toltam.

 AKIRE IGENCSAK  | Fő Példaképek? Fúúú.. Ezzel mindig bajban voltam. Nincs konkrétum, rengeteg zenét hallgatok. RENGETEGET. Legtöbbet talán mégis LiL' KIM meg Missy Elliott pörgött megfűszerezve kis Lauryn Hill-el... Akiket most hallgatok legtöbbet, azok meg lassan már poppá nőtték ki magukat, ami engem soha nem zavart pl. ha egy Kanye Westről van szó. Megcsinálta a maga sorsát, megérdemeli, hogy ilyen nagy közönsége legyen. Nagyon UG cuccoktól kezdve a legmainstreamebb előadókon át és keresztül tényleg minden jó tud lenni nálam és tudnak is inspirálni, ha igényes, amit hoznak.

 MOST AKKOR MERRE IS  | Nincs fő irányvonalam, leginkább az, hogy 100%-osan magamat hozzam és ennyi. Nem fognak tőlem nagy életmegfejtéseket hallani az emberek, mert nincs megfejtés, élni kell azt csoki. Önkifejezésre használom a rappet, ha valami nem tetszik, kifikázom, ha valamit szeretek, elmondom, ha valakinek üzenni akarok, meghallja stb. Öncélú dolog ez nálam, ami ha úgy alakul, hogy több embernek is bejön, mint csak a spanjaimnak, az plusz öröm.

 AZÉRT MÉGISCSAK  | Megvolt rá a lehetőségem, hogy ne hobbiként kezeljem ezt az egészet, nem is egyszer, de nem tetszettek a feltételek. Nem tetszett, hogy soha nem akarták azt, hogy teljesen magamat adjam, meg akarták mondani milyen szövegeket írjak, hogy viselkedjek, stb. Hobbiként kezelem ezt a dolgot, drága hobbiként… Sok más érdekel még, ez csak az egyik szerelmem, nem lehet megélni a zenélésből itthon, ha a nap 24 órájában nem ezzel foglalkozol. Van olyan ismerős, aki meghozta ezt az áldozatot, minden tiszteletem az övé.

 EZEK SZERINT A MELÓD LÉNYEGÉBEN  | Életművész. :D:D:D

 HA ESETLEG VAN OLYAN  | Kedvenc Lemez? ÁÁÁÁ. Csak 1-et nem tudnék mondani. Eminem, Busta Rhymes, 50Cent, Dr.Dre, Lil Kim, Missy Elliott, az összes Justin Timberlake solo album és Michael Jackson cucc közül választanék.

 AMELYIKET NAGYON  | Kedvenc hangszer helyért nálam vetekszik a gitár a zongorával, de mindkettőt imádom.

 KEDVENC HANGOD  | Kedvenc hangom? Ha előadót kérdezel, akkor 50cent mikor refrént dúdol. Vagy ugyanez itthon Essemm.

 HISZEL AZ UNDEGROUND EREJÉBEN?  | Az internet korában már semmi sem UG. Mindig lesz rétegzene, de ha valami jó, akkor egyre többen tudni fognak róla, és akkor már jön a szardobálás, hogy "fúúúúúúj, én már nem hallgatom, mert minden kis csicska ezen csüng." Én ha valamit jónak tartok, soha nem feszengek mások véleményén. Emlékszem mikor bekerültem a full magyar UG krúba, mindenki titokban hallgatta otthon Eminemet meg Fitty-t, egyedül én mondtam hogy szeretem őket. Nekem meg elnézték, "mert lány vagy" címszóval. Nekik a Dilated Peoples meg a Slum Village volt a G-Unit. Legalább őket láthattam 3szor is élőben.

 HITELES MC-K ITTHON SZERINTED  | Hibridet, Dsp-s srácokat, Busta Zsoltit is tisztelem azért, amit évek alatt elért, Fluor Tomi mindig is hiteles volt Bkp-s fiúk ha kidobnának egy albumot, az is az lenne. Sub Bass, Hősök. Azt tartom hitelesnek, akiről pontosan tudom, hogy abba' van, amit megrappel. Elég sok mindenkit ismerek, van akit baráti szinten, van akit csak hello-szia-mizu erejéig, de azért mindig le lehet szűrni, ki a kamu, ki nem.

http://www.facebook.com/KrzyDzy
https://soundcloud.com/krazydzy

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2013.06.26.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.