2012. ápr. 25. | 02:00

Add át magad az érzésnek!

Írta: sophie black

fokep leander szividomarVégre valami újdonság!  

– az első dolog, ami eszembe jutott, amikor meghallottam a zenéjüket. Köteles Leander két éve töltötte fel a Youtube-ra a Csak Te című számát és hamar berobbant vele a köztudatba. Hangja megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan érzéseket indít el bennem, végig fut rajtam a borzongás, amikor meghallom. 

De nem csak a netes közönség figyelt fel Leander zenei tehetségére, hanem Vörös Attila is, aki a Nevermore gitárosa volt ekkor, viszont ma már a Leander projekt oszlopos tagja Jozzy-val és Buddy Bill-lel együtt. A banda nem csak itthon, hanem külföldön is koncertezett, tavaly fejeződött be a mini turnéjuk, amit az Idoruval és Vulgarral közösen tolt, és azóta is sikert sikerre halmoznak a srácok.

Ez az eszméletlen felállás alkotott az ízlésemnek, fülemnek tökéletes hangzású, stílusú lemezt. Március 24-én volt a debütálása, Szívidomár címmel. A lemezen 14 szám található, s ezek közül több újdonsággal is megleptek minket, amiket a lemezbemutató koncerten lehetett hallani legelőször. A véleményem a lemezről tömören: nagyot üt; nyomd és told, hiszen rock ’n roll az élet!

Interjú Köteles Leanderrel:

Mi az, amit mindenáron el szeretnél érni az életben? (Zenében és azon kívül egyaránt)
Nincsenek nagyon vágyaim, mint egy minden más embernek. Sikerre vinni, amit csinálunk, örömet okozni az embereknek, folyamatosan fejleszteni magam és a többi már magától jön.

Hogy vélekedsz a mai együttesekről, zeneiparról?Vihar előtti csend van, a zenei élet teljesen leült, önismétlődő lett, de kezdenek megjelenni azok a zenei fúziók, amik előre mutatnak. Mindenképpen úgy gondolom, hogy sokkal dal és érzelem központúbbá fog válni a zene, mert ez már lassan 20-30 éve hanyatlik.

Gyorsan robbantál be a köztudatba, amint felraktad a Youtube-ra az első klipedet. Tudatos volt a dolog, vagy inkább 'hobbiként' indult?
Hobbi volt, én zenészeket kerestem, a közönség talált meg és így a legjobb zenészek is, úgyhogy most örülök.leander szividomar k2

Sokfélét olvashatunk rólad, de arra lennék kíváncsi, hogy a saját megítélésed szerint, milyen embernek tartod magad? :)
Pont most írt egy lány nekem, hogy szerinte asperger szindrómában szenvedek, utána olvastam, igaza van. Nem tudom milyen ember vagyok, de egy dolgot biztosan állíthatok, konzervatív értékek szerint próbálok élni, kivéve, amikor iszom.

Hogy születik egy Leander-dal? Mi az elsődleges ihlet számodra, ha van ilyen?
Általában Attila vagy én hozok egy riffet, ráültetjük a harmóniákat, és amikor összeáll a zene, napokig hallgatom és agyalok, hogy miről szóljon a szöveg. Aztán leülök és kigurul.

Hogyan képzeled el a legeslegjobb Leander bulit?
Minden buli hatalmas élmény, ahol érezzük, hogy tőlünk telhetően a legtöbbet tudtuk adni a közönségnek.

Mi volt a legnagyobb őrültség, amit valaha tettél?
Általában az, hogy reggel fölkelek, mert minden nap nagy ''kupit'' hagyok magam után, mert hát rákkenroolll van.

Ahogy a srácok is megfogalmazták: „Nyomd el végre az utolsó cigit és élvezd, ahogy beléd szakít” a zene.

A cikkelős neve: [sophie black]
A cikkelés ideje: 2012.04.25.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.