2010. szept. 10. | 02:00

Giusy Ferreri: Fotografie

Írta:

fokep giusyferreriGiusy Ferreri második lemezén - bár ezúttal dalszerzőként nem jegyezhetik - ismét közreműködött Tiziano Ferro. Az énekesnő új albumán ugyanis olasz és más külföldi művészek számait énekli.

Ám minden dal olaszul szólal meg! Tiziano Ferrónak köszönhetően. Ő ültette át ugyanis olaszra többek között a brazil Marisa Monte, a spanyol Rosario Flores, az angol Nick Drake, a mexikói Consuelo Velazquez, valamint az amerikai Jerome Kern számait. Az itáliai szerzők közül pedig Luigi Tenco, Bruno Martino, Iva Zanicchi, Rino Gaetano, Belinda Carliste és Paul Benvegnú dalait adja elő.

A hamisítatlanul Ferreris ének és hangzás továbbra is eredetivé teszi az énekesnő muzsikáját. Ama gondolatom pedig, mely már régóta szöget ütött a fejemben, még mindig áll: olasz pop = magyar magaskultúra... Az a hangszerelés, az a dallamharmónia, szerkezet és őszinte előadásmód, ahogyan az olasz zenészek-énekesek többsége alkot, előad és létezik, nálunk bizony nem férne bele a pop kategóriába. Na nem azért, mert annyira gyenge, hanem épp ellenkezőleg. Túl jó. Túl színvonalas. Lenne, itthon. Ott ezt úgy látszik máshogy gondolják. Nem siránkozok, inkább próbálom felhívni kedves olvasóim figyelmét arra, hogy érdemes olykor egy kis olasz muzsikát betenni a lejátszóba. Nem csak Bocelli és Ramazzotti bácsi készít jó zenét ott délen... :)

Fotografie tracklist:

1. Ciao Amore Ciao
2. La Magia È La Mia Amante (I Was Made To Love Magic)
3. Il Mare Verticale
4. Ma Il Cielo È Sempre Più Blu
5. Estate
6. Come Pensi Possa Amarti (Come Quieres Que Te Quiera)
7. E Di Amare Te
8. Con Una Rosa
9. Piccolo Villaggio (Vilarejo)
10. Besame Mucho
11. Yesterdays
12. Miss Dinamite (Dy-na-mi-tee) - bonus track iTunes

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2010.09.10.

Tovább a kategóriában: « Subsonica (uno) Giusy e Tiziano »

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.