2010. szept. 10. | 02:00

Giusy e Tiziano

Írta:

fokep giusy tizianoRátaláltam, vagy mondjuk úgy, rámtalált Giusy Ferreri új lemeze. Ennek előzménye egy korábbi lemez, melyről írtam, viszont nem a kultúrGYOM-ra, hanem még a music.hu-ra. Mivel szorosan összefügg a két cikk, most ide is felkerül a régebbi, s csak aztán a ténylegesen új.

„L’amore e basta!” címmel került a világ elé Giusy Ferreri új lemezének első dala, mely a neves olasz énekes, Tiziano Ferro hangjával együtt szólal meg. A „Gaetana” című albumon Ferro dalszerzőként is közreműködött.

A duett érdekessége, hogy Tiziano Ferro valójában csak a vokál szerepét tölti be, mégis nagyon meghatározó a jelenléte a számban. Továbbá nem lehet említés nélkül hagyni, hogy az új Ferreri-lemez hat szerzeménye is az ő keze alól került ki.

’A Giusy-val való együttműködés életem és karrierem egyik legszebb élménye volt. A „Gaetana” album bemutatja a különféle személyiségjegyeket és Giusy énekesi-előadói tehetségének megkérdőjelezhetetlenségét.’ – olvashatjuk Tiziano Ferro szavait az énekesnő honlapján. Megtudhatjuk továbbá az olasz szöveget böngészve, hogy Ferro a dalszerző szerep mellett zenei producere is a lemeznek Michele Canovával együtt, akinek a nevét nem kisebb előadókhoz lehet kötni, mint Ramazzotti, Jovanotti, és persze Tiziano Ferro.

Giusy egyébként egy tipikusan olaszos hangvételű, mély lemezt tett le elénk, mégis érezhető rajta egy popos vonal, ami viszont inkább jót tesz a hangzásvilágnak. A "L'amore e basta!" egyértelműen Tiziano Ferro szerzemény, érződik rajta az énekes legutóbbi, "Alla mía etá" lemezének hangulata, és az egyedi hangszerelés által megteremtett atmoszféra.

A „Gaetana” lemezt egy EP előzte meg, mely a „Non Ti Scordar Mai Di Me” címet viseli. A címadó dal az új album negyedik számaként kapott helyet.

Gaetana Tracklist:

01. "L'amore e basta" (feat. Tiziano Ferro)
02. "Novembre"
03. "Stai fermo lì"
04. "Non ti scordar mai di me"
05. "Aria di vita"
06. "Passione positiva"
07. "La scala" (The Ladder)
08. "Pensieri"
09. "In assenza"
10. "Il sapore di un altro no"
11. "Cuore assente" (The la la song)
12. "Piove"
13. "Il party" (Bonus track)

 A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2010.09.10.

Tovább a kategóriában: « Giusy Ferreri: Fotografie

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.