2016. nov. 15. | 13:14

Mivan? aurevoir.

Írta:

fokep aurevoirŐszinte, eredeti, érték.

Agócs Márton (gitár, ének, duda) néprajz szakon tanul, Fejér Mihály (ének, mandolin) hangmérnök, Szabó Zsolt (viola da gamba) hangszerkészítő, csemballókat gyárt. Orosz Kristóf (gitár, vokál) testnevelő-gyógytestnevelő tanár szakon tanul, Ágoston gyógymasszőr, Gelencsér Gábor (basszusgitár) kriminológián tanul. Szűcs Viktor (ütős hangszerek) pedig pályázatíró. "Ebből is látszik, mennyire szedett-vedett (vagy válogatott?) társaság vagyunk." Ők az aurevoir. formáció, akik épp első nagylemezükön dolgoznak, és elmondásuk szerint - mégha bekategorizálhatatlan és szerintünk is fölösleges határok közé szorítani, azért mégiscsak - ethno-beat avagy magyar kocsmazenét tolnak.

A zenekarnév lényegében elköszönés attól a korszaktól, amikor még léteztek stílusok. Zenéjükre elsősorban a beat-és a táncházmozgalom volt, amit jól kiegészít Szabó Zsolt viola da gamba játéka (a régizenei - középkor-reneszánsz-barokk - vonalat is behozza a képbe). "Ezen kívül a szépirodalom, a természet és egy-két füstös vidéki kocsma is nagyban hozzájárul alkotói tevékenységünkhöz" - árulják el magukról a recorder magyarradar rovatában. Küldetésük: "Egy olyan ellenkultúra részévé válni, amiben termék helyett/mellett értéket teremthetünk. Értéket, amit el is tudunk juttatni a nagyközönséghez. Pont, ahogy annak idején a beat- és táncházmozgalomban tették a fiatalok."

Egyelőre van egy 'álommadár' című single, amely egy kedves kis animációval került fel a netre.

És van egy bemutatkozó videójuk is, amely a 'Ringató' című dal élő ELLÁTÓházas felvétele, amely saját versszakokat és József Attila Ódájából vett refrént tárogat.

"Ha a színpadra nézel, a barátaidat látod, akik neked énekelnek és zenélnek. Őszinte és jó fej srácokat, akiket bármikor meghívhatsz egy pohár borra a pultnál. Biztos, hogy elfogadják."

El is hisszük! Őszinte energia, brutális dinamika, erő árad a zenéjükből. Váratlan váltások, finom szólók. Kíváncsian várjuk az albumot, addig is hallgatjuk az eddigi dalokat. aurevoir!

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2016.11.15.

Tovább a kategóriában: « Mivan? Koalabell!

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.