2017. máj. 25. | 12:12

Tíz éves a Fishing III.

Írta:

foo2017 iiiÚjdonságok: külső helyszínek, Gyermekbirodalom és a nagy Fishing-archívum!

A jubileumi Fishing egyik nagy újítása Orfű kulturális programkínálatának bővítése olyan programokkal, amelyek eddig nem voltak jellemzőek a fesztiválra. Idén külön helyszíneken nézhetünk színházat, hallgathatunk színtiszta folk- és világzenét, a harmadik frissen induló külső helyszín pedig a családosoknak létrehozott Gyermekbirodalom.

A Fishing on Orfű családbarát fesztivál lett! A Gyermekbirodalom nevű helyszínt a szervezők a Három Királyfi, Három Királylány mozgalommal közösen működtetik majd az orfűi Medvehagymaházban . Minden nap izgalmas programokkal, kézműves foglalkozásokkal, zenés gyermekszínházzal várják a kicsiket és szüleiket. Az ide látogatók Dolák‑Saly Róbert gyermekműsorával is megismerkedhetnek, illetve a fesztiválon fellépő művészek gyermeknevelésről szóló beszélgetéseibe is bekapcsolódhatnak. A helyszín legfontosabb szolgáltatása a professzionális, egész napos gyermekmegőrzés lesz.

A Fonó Budai Zeneházzal közösen létrehozott Fonó Zeneudvar a Medvehagyma Ház stégén, festői környezetben kerül kialakításra. A program részletes és sokszínű képet igyekszik mutatni a hazai folk- és világzenei életről a műfaj legérdekesebb előadóival. A színpad a Panoráma Kempingből gyalogosan mindössze 10-15 perc alatt megközelíthető. Fellép többek között Lajkó Félix, Dresch Mihály, a Parno Graszt, a Zoord, a Góbé és a Cimbaliband, valamint itt mutatja be Rengeteg c. szólólemezét Kollár-Klemencz László, a Kistehén frontembere. A koncertek mellett ugyanitt minden nap szabadegyetem, folkkocsma és zárásként táncház várja az érdeklődőket.

Az új színházi helyszín, a FOO Színházkert programja a legizgalmasabb független színházi előadásokból válogat. Fellép Mácsai Pál a legendás Azt meséld el, Pista c. Örkény-estjével, itt lesz Kern András egyszemélyes előadása, A kellékes, megtekinthető a Mucsi, Scherer, Thuróczy nevével fémjelzett A fajok eredete, valamint a szintén a Kapa-Pepe párosra épülő, Katona Lászlóval kiegészülő Nézőművészeti Főiskola, de fellép a L’art pour l’art Társulat és a Baltazár Színház is hoz egy üde komédiát (Fiúk, lányok) Orfűre. Szalai Kriszta egyszemélyes hajléktalan-drámája (Maradjunk annyiban) után beszélgetés is lesz, valamint a helyiek képviseletében fellép a JESZ társulata A helység kalapácsával.

Az aznapra érvényes fesztiválbelépővel (napijeggyel vagy bérlettel) rendelkező érdeklődők 1 000 Ft-ért nézhetnek meg egy színházi előadást vagy válthatnak napijegyet a Fonó aznapi programjaira. Viszont mind a FOO Színházkert, mind a Fonó Zeneudvar látogatható érvényes Fishing belépő nélkül is: a szervezők kombinált 3 000 Ft-os napijegyeket bocsájtanak ki azok számára, akik egy adott napon csak a külső helyszínek programja miatt látogatnának ki Orfűre.

A tó körüli közlekedést megkönnyítendő, idén már 2 kisvonat is üzemel majd, lehetővé téve a külső helyszínek könnyebb elérését.

A végére még egy érdekesség: a Fishing 10. szülinapja alkalmából elkészült a fesztivál nagy zenei archívuma az összes fellelhető hang- és videófelvételből, a kezdetektől egészen 2016-ig. Ezt teszik most közzé a szervezők, így kívánva boldog szülinapot közönségüknek – és mindenki másnak.

A nagy Fishing-archívum számokban: majd’ 400 felvétel, 300 mozgóképes felvétel, 100 koncerthang, 176 előadó, 210 órányi zene.

A koncertek itt érhetők el:

http://fishingonorfu.hu/archivum

Információ:
Web
Facebook

Jegyvásárlás:
Ticketportal
Tixa

A cikkelős neve: [kyprios]
A cikkelés ideje: 2017.05.25.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.