2017. márc. 27. | 11:34

Tíz éves a Fishing I.

Írta:

foo2017 01Visszatérő fellépők és friss csemegék: hagyománytisztelet és hagyományteremtés a jubileumi Fishing zenei programjában.

2017 nemcsak az ünneplésé: a kerek évforduló számos újítást is hoz a fesztivál életében. Először kap helyet a programban az új erdei helyszín, A tűzhöz közel színpad, idén debütál a Fonóval közösen szervezett folkudvar a Malommúzeumnál, valamint a POSZT stábjával közösen alapított színházi helyszín a Kemencés udvarban. Természetesen idén is örülhetünk a víziszínpadnak, mozinak, pódiumbeszélgetéseknek, valamint az eddigieknél is változatosabb és bőségesebb offprogram kínálatnak.

Mindezek mellett a legtöbben talán mégis a már jól megszokott helyszínek programjára kíváncsiak. Háromrészes ajánlónkban először ezeket járjuk körül.

Ha tavaly azt írtuk, hogy brutális a felhozatal, az idei kínálatra nehéz volna jelzőket találni. Az 5 naposra duzzadt fesztivál nem szakít saját hagyományaival: a legnépszerűbb és legnagyobb múltú magyar underground előadók (Európa Kiadó, 30Y, Pál Utcai Fiúk, Hiperkarma, Péterfy Bori & Love Band, PASO, Quimby, Szabó Balázs Bandája, Elefánt, Vad Fruttik) a jubileumi évben is visszatérnek Orfűre. A kisebb, de szintén jól bejáratott színpadok programja is számos nagyszínpadra érett csemegét rejt (Psycho Mutants, Anima Sound System, D.O.G, Babel, Konyha, Colorstar, Carbonfools). Aki pedig egy felfedezésekkel teli kirándulást tenne a magyar könnyűzene aktuális érdekességei és rejtett kincsei között, kellemes meglepetésekre számíthat viszonylag ritkábban látható, de figyelmet érdemlő produkciókat megismerve (Bobafett, Csaknekedkislány, Jazzékiel, Makrohang, Óriás, Ricsárdgír, Sör és fű, Uzipov, Drastik Putto).

FishingOnOrfu1

A 10. Fishing on Orfű nyitónapja az akusztikus koncertekről szól. A legnagyobb érdeklődésre Lovasi András szülinapi koncertje tart számot, aki ’csendesülős’ módon összegzi az első 50 év legkedvesebb dalait. A szülinapi vendégek között ott lesznek a Kispál és a Borz valamint a Kiscsillag tagjai és még sokan mások. A keddi napon még olyan zenekarok adnak ’bedugatlan’ koncertet, mint a Csík zenekar, a Budapest Bár vagy éppen a RacKaláka (Ferenczi György zenekara és a Kaláka kollaborációja). A fesztivál nyitónapja február eleje óta teltházas.

Talán sosem volt még ilyen gazdag a Fishing kínálata külföldi zenekarok terén, mint 2017-ben. Nekik elsősorban a keményebb gitárzenék kedvelői örülhetnek. A legnagyobb név a portlandi neo-stoner Red Fang, de a visszatérőként érkező Pulled Apart by Horses és a Black Peaks, vagy az idén bemutatkozó, dob-gitár felállású ’68, Gallery Circus, God Damn és a noiserock-ban utazó Heck is klubkedvencek Európa-szerte. Angol és amerikai bandák mellett szomszédaink izgalmas produkcióiból is bemutat párat az idei Fishing: a szerb Threesome és a Repetitor, valamint a román Palma Hills is méltó arra, hogy adjon neki egy esélyt a nyitott koncertlátogató.

Információ:
Web
Facebook

Jegyvásárlás:
Ticketportal
Tixa

A cikkelős neve: [kyprios]
A cikkelés ideje: 2017.03.27.

 

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.