2016. jún. 02. | 10:13

Ismét irány a Katlan!

Írta:

katlan2016fokep9. Ördögkatlan Fesztivál 2016. augusztus 2-6. között.

Idén is szeretettel várja közönségét az ország egyetlen és legbarátságosabb kultúrwoodstockja, az Ördögkatlan Fesztivál. A Kultúrgyom pedig harmadszor zarándokol a Villányi borvidékre, hogy tudósítson a programokról.

Mindenekelőtt egy fontos változásról: bár a szervezők általában kitartanak a már bevált helyszínek mellett, ebben az évben Villánykövesd is csatlakozik a programokat befogadó településekhez. A falu már évek óta vár erre a lehetőségre és minden adottsággal rendelkezik, hogy jó gazdája legyen a következő Katlannak. Erre garancia a hangulatos pincesor, a gyerekprogramoknak és koncerteknek helyszínt biztosító park, valamint a színházi előadásokat vendégül látó Faluház Hogy megmaradhasson a fesztivál emberi léptéke, a programok nagy része egy másik szépséges faluból, Palkonyáról kerül át Kövesdre. Ennek ellenére Palkonyától sem kelljen teljesen búcsút mondani, hiszen színházi- és koncerthelyszínként továbbra is vár bennünket a Mokos Pincészet.

Ha az eddig ismertté vált fellépőkre és produkciókra vetünk egy pillantást, garantálhatjuk, hogy a Katlan ezúttal sem lesz laKATLAN. Csak néhány, önkényesen kiragadott program vagy résztvevő: díszvendégek lesznek Udvaros Dorottya és Kovács Gerzson Péter. Ezúttal is különös figyelem irányul a fiatal alkotókra: meghívást kaptak a budapesti és a kaposvári színihallgatók (Zsótér-féle Sirály, Vidnyánszky-féle Psyché), valamint a pécsi Művészeti Kar kiállítói. A fesztivál eddigi történetének talán legnagyobb vállalkozásként Bartók Concerto-ja hangzik el Beremenden Dinyés Dániel és a Hungarian Studio Orchestra közreműködésével, és hozzá világpremierként az Ördögkatlanra készíti el a Forte Társulat a Concerto táncszínházi változatát Horváth Csaba vezetésével. Központi program lesz a Saul fia: szabadtéri vetítéssel, kiállítással készülnek, továbbá ha minden jól megy, az alkotók közül is felbukkannak majd néhányan a Katlanban. „Húsz éves lenne” címmel megidézik az Ördögkatlan egyik elindítóját, az immár a múlthoz tartozó Bárka Színházat. Hrabal és Örkény portréja mellé Weöres Sándor kerül, ami egyúttal azt is jelenti, hogy jó néhány produkció hozzá és műveihez kapcsolódik majd. Természetesen jelen lesz az „élő irodalom” is: Forgách András, Háy János, Kemény István, Grecsó Krisztián és persze a Rájátszás idén sem maradhat el. A kisharsányi Teleki-kertben argentin cirkuszisták szórakoztatják majd a kisebbeket és a modern cirkusz iránt érdeklődő felnőtteket. Napközben is rengeteg családi és gyerekprogram közül választhatunk majd, Rutkai Boritól az Almáig, Csokikoncerttől a Bóbitáig. Visszatérnek az állandó zenei fellépők, gondolunk itt például a Quimbyre, Kiscsillagra, Lajkó Félixre, 30Y-ra, Besh o droM-ra és az örök kedvenc Wombo-ra. Ismét belefuthatunk a Faluturistákba és természetesen találkozhatunk a k2 Társulattal is.

Végül pedig egy felhívás a szervezőktől, amit szó szerint másolok ide: „Szokatlan arra gondolni, hogy ha megvehetek valamit olcsón, én mégis a drágábbat választom, mert ezzel segítek. Segítek abban, hogy fennmaradjon egy minőségi esemény az országban, hogy jövőre is eljöhessek, hogy legyen egy hely, ahol nyíltság, mosoly, közösség van, ahol megpróbáljuk minél több embernek elérhetővé tenni a minőségi kultúrát. Ha megteheted és támogatnád ezt a célt, vásárolj szponzorbérletet, amelyek limitált mennyiségben készülnek, és idén igazán különleges meglepetésekkel járnak a fesztiválon. A szponzorbérlet ára 50.000 Ft.ETTŐL AZ ÉVTŐL A SZPONZORBÉRLET AZ ONLINE JEGYVÁSÁRLÁSNÁL IS KAPHATÓ, PÁR KATTINTÁSSAL! Ha nem tudsz ilyen mértékű támogatást adni, ajánlj minket másoknak, vagy gondolkodj más SzoKatlan tettben.”

A programok folyamatosan bővülnek, éredemes rendszeresen figyerlni az Ördögkatlan honlapját és Facebook-oldalát. A fesztiválig még további kedvcsinálókkal, a fesztiválról pedig részletes, fényképes beszámolókkal jelentkezünk!

A cikkelős neve: [kyprios]
A cikkelés ideje: 2016.06.02.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.