2017. júl. 02. | 18:07

Fishing10: szombat, negyedik

Írta:

foo2017 04Eljött a zárónap az öt estésre nyújtott Fishingen.

A füves területeken (fű, mint zöld takaró a lábunk alatt, kérünk az áthallásoktól eltekinteni) már nyoma sem volt az előző esti elázásnak. Az ételudvarban még ezen a napon is forgott a nyárson a malac, és a szokottnál is hosszabb időbe telt kivárni a sort azért, hogy egy ízletes kávéhoz jussunk.

A nagyszínpadon a Blahalouisiana törte meg a csendet hat órakor. A legötletesebb nevű magyar zenekarnak megint sikerült elénk tenni egy igazán hangulatos koncertet. Szombat délután így nemcsak a nap melege és az énekesnő ruhája miatt forrt a levegő, hanem a dalok is pozitívan hatottak az ötödik napra már fáradó közönségre.

A nagyszínpadok programja mint egy jó sportoló a cél előtt, a végén erősített bele. 30Y, Quimby, Biorobot, Belga és Kiscsillag. Éjjel egy órakor például olyan nevek közül kellett választani, mint A kutya vacsorája, a D.O.G, a Bohemian Betyars, RATM Tribute és a Volkova Sisters.

Hamar elérkezett az idő, hogy egy évre ismét elköszönjünk egyik legkedvesebb fesztiválunktól. A jubileumi rendezvényen a megszokottnál is erősebb zenei kínálattal készültek a szervezők a hagyományokat megőrizve, ugyanakkor a meglévő kereteket óvatosan feszegetve. A piac törvényei szerint a megnövekedett kereslethez kellene igazítani a kínálatot: azaz lehetne éppen egy másik, több embert befogadni képes helyszínen nagyobb szabású eseményt szervezni. Azt azonban a szervezők is jól tudják, hogy a fesztivál egyik fő vonzereje az emberléptékűség, az akár családiasnak is nevezhető hangulat. Emiatt, és a camping területén végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően is nehezen elképzelhető hogy a Fishing más helyszínre kerüljön. Logikus döntés volt, hogy már ettől az évtől kezdődően a programot külső helyszínekkel színesítsék. Így megmarad egy szerethető, barátságos és átlátható fesztiválnak, ugyanakkor mégis történnek jelentős előrelépések.

Kíváncsian várjuk, hogy jövőre, amikor a Fishing on Orfű a második évtizedét kezdi, milyen irányban lépnek tovább. FOOlytatás 2018-ban!A cikkelős neve: [kyprios]

A fotósneve: [mzoli]
A cikkelés ideje: 2017.06.25.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.