2017. júl. 02. | 17:40

Fishing10: szerda, első

Írta:

foo2017 01A késő délutáni órákban léptünk be újra a Panoráma Camping területére.

A színpadok előtti placcokon és a járdákon még a családostól érkezők is elvegyültek a bulira váró fiatalok között. Óvodás és kisiskolás korú gyerekek kergetőztek és lobbiztak a szülőknél egy kóla vagy jégkrém érdekében.

A Kacat nagyszínpadon közben Szabó Balázsék rezgették a húrokat, az igényes zenét kedvelők egyre szélesebb rétegét meghódító, kesernyésen életszerető dallamok még hosszan nyomunkban jártak. Az ételudvar sörasztalainál bőven volt szabad hely és a pultok előtti sorok sem nyúltak túl hosszúra. A nappali fényben és alacsony alkoholszint mellett még könnyedén lehet spontán beszélgetésekbe kapcsolódni, új ismerősöket szerezni.

A Jameson sátor színpadán az esti programban a Carbonfools játszott néhány újabb, és jóval több jól ismert régi dalt. Az új frontember felfrissítette a zenekart, a csapat karaktere, egyénisége fiatalosabb, energikusabb lett. Fóris-Ferenczi Gábor nevét érdemes megjegyezni: rendkívül hálátlan szerep egy bejáratott zenekar új frontemberének lenni, ő úgy oldotta ezt meg, hogy a régi dalok is kifejezetten jól állnak neki.

A következő koncerten a Middlemist Red színültig töltötte a sátrat karakteres gitárszólamokkal és rendkívül masszív alapokkal. A nézőtér hátsó harmadában állva is magával ragadó erő és energia vágtatott keresztül rajtunk. Ennek szerves folytatásaként egy másik fiatal csapat pörgette tovább az estét, gondoskodva arról, hogy ne legyen egy perc megállás. A Fran Palermo először, de minden bizonnyal nem utoljára lépett fel Orfűn. A sokak által a 2016-os év albumának tartott Razzle Dazzle trackjei mellett a rendkívül termékeny zenekar közelmúltjának szerzeményeire is rongyosra ugrálhattuk vászoncipőinket. A koncertet záró Fritz Rock alatt szemtanúk jelentései szerint öt korsó sör ugrott fejest a pultról.

A nagyszínpad programját szerda este a Hiperkarma zárta. Talán az ehhez hasonló nagykoncerteken válik mindenki számára világossá, hogy Bérczesi Róbert zenekara nemcsak hitelességével, szövegvilágának mélységeivel, hanem időközben profizmusával is felnőtt a legnagyobbak közé. Kellemes meglepetés volt, hogy egy rövid időre a zenekart nemrégiben elhagyó Frenk is feltűnt a színpadon. A Dob+basszus, az Amondó és a Lidocain akkordjait a fülünkbe zárva hagytuk magunk mögött a helyszínt egy újabb nehezen felejthető nap után.A cikkelős neve: [kyprios]
A fotósneve: [mzoli]
A cikkelés ideje: 2017.06.22.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.