2017. júl. 02. | 17:57

Fishing10: péntek, harmadik

Írta:

foo2017 03A délután közepére érkező vihar

és a lezúduló jelentős mennyiségű eső kisebb fennakadást okozott a pénteki programban. A Színházkert programját megakasztotta, és a sátor kivételével a színpadok programja is leállt egy időre, amíg a felhők végül elvonultak.

Ahogy esik, úgy PUF-fan - így kezdődött fél hétkor a nagyszínpad programja. A Pál Utcai Fiúk soundcheckje alatt még tartott a színpad vízmentesítése. Leskovicsék az eredetileg tervezettnél jóval később kezdtek de szerencsére később is fejezték be, így végül ha nehezen is de összejött a majd' egy órás koncert. A zenekarnak jót tett Dióssy Ákos beugrása, aki profi billentyűjátékával új színt vitt a dalokba.

A közönségen jól láthatóan nyomot hagyott az Orfűn végigsöprő vihar. Mintha mindenki lelassult és elcsendesedett volna, a koncertek újraindulása után is óvatosan lépdeltek a kissé felázott talajon. A korábban népszerű, motorkerékpár-abroncsból készített szabadtéri bútorok is csuromvizesen, üresen álltak.

A hallgatóság felélesztése érdekében mindent elkövetett az Orfű10 nagyszínpadon az Ivan & the Parazol és hasonlóképpen izzott a levegő a borfalu színpadon a Babel körül. Fiatalos, energikus koncertjükben a rendelkezésre álló negyven percbe legalább két órányi erőt pakoltak bele. Ugyanitt még két karakteres, fiatal zenekar mutatta meg magát: a Jónás Vera Experiment és a Mongooz and the Magnet illettek a színpad körüli pincészetek kínálatához. Az előbbi könnyed, tüzes kékfrankos rosé, az utóbbi testes, karakteres pinot noir.

A nagyszínpadot éjféltől Péterfy Bori és a Love Band kapta meg, a közönség pedig tőlük a magáét. Ez ellen senkinek nem volt kifogása, sőt, az ellen sem, hogy Bori az est folyamán többször is a nézők közé vetette magát egy rögtönzött kör- illetve karutazásra. A megalakulásának tíz éves évfordulóját ünneplő zenekar hatalmas dobokkal kiegészülve lépett színpadra és mutatta meg az elmaradhatatlan koncertdarabok mellett az új album dalait.

A nap végére már senki sem emlékezett az eső okozta megtorpanásra és az este, talán a koncertek lendületessége miatt is, a megszokott intenzitással ért véget.A cikkelős neve: [kyprios]
A fotósneve: [mzoli]
A cikkelés ideje: 2017.06.24.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.