2017. júl. 02. | 17:48

Fishing10: csütörtök, második

Írta:

foo2017 02Már harmadik napja tart a 2017-es Fishing,

és már harmadik napja annak, hogy egész napot végigdolgozva, munka után magunkat kocsiba vágva rohantunk Orfűre, hogy minél többet elcsíphessünk az aznapi koncertekből.

A bejáratnál a Babel zenekarba botlottunk, akik majd a pénteki programban szerepelnek, de  közönségként már az első naptól kezdve részt vettek az eseményen. Belépéskor azzal szembesültünk, hogy az éppen zsebnyi méretű és rendkívül informatívra sikerült programfüzet már elfogyott. Az információs pultnál fellelhető egyetlen példány lapjairól viszont okostelefonjával bárki fényképeket készíthetett.

A csütörtököt hagyományosan indító PASO koncertjéről sajnos lemaradtunk, a nagyszínpadon már az Anna & the Barbies zenélt. A Jameson színpadon pedig a Korai Öröm Trancemission repített el minket elképzelt világokba és felfedezésre váró tájakra. A színpadi jelenlétét tekintve kissé statikus zenekar zenéje a látvánnyal ellentétben eleven és ellenállhatatlan, a kifinomultan pszichedelikus szerzeményektől könnyűvé váltunk, a zenekarral együtt száltlunk. A sok erős koncertdarab közül nehéz kiemelni bármit is, de talán a 2013-as albumról származó Deltoid ragadott el leginkább.

Mindeközben a második számú nagyszínpadon az Elefánt zenekar bizonyította, hogy az évtized fiatal alternatív zenekarai közül az egyik legmarkánsabb hangzás és karakter az övék. Ennek némileg ellentmond, hogy az idei évben megjelent harmadik albumuk olyan kitérőre vitte őket, amiről talán jobb lenne visszatérni a korábban már egyenesnek tűnő útra. A közönség reakciójából is jól lemérhető volt ez a kettősség, a régebbi dalok éltek csak igazán, az újak sajnos súlytalanul szálltak el az orfűi fák felett.

Az Elefánttól a színpadot a Kistehén örökölte, tőlük jóval egységesebb koncertet kaptunk. A tavalyi nagyszínpados koncertnél többet adott ez a mostani fellépés: Kollár-Klemencz László rendkívül szuggesztív erejű, személyes előadásmódjának jobban kedvez ez a kisebb színpad és behatároltabb tér. A Jameson színpad sátrában eközben a Besh o droM pörgette a végtelenbe balkáni, cigány és magyar dallamait. A vége felé ismét a lebegés győz: a Colorstar hosszan építkező és bontakozó dallamaival újra a progresszív zene és pszichedelia világába léptünk.

A nagyszínpadon az utolsó csütörtök esti fellépő a Brains volt, akiknek stadionzenéje nagyszerűen illik az orfűi domboldal természetes arénájába. Még néhány dallamfoszlány és villanás kísérte el azokat, akik a pénteki napra átbillenve a kijárat felé indultak.A cikkelős neve: [kyprios]
A fotósneve: [mzoli]
A cikkelés ideje: 2017.06.23.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.