2016. dec. 06. | 16:13

Bréking! Ötnapos a '17-es Fishing!

Írta:

fokep foo 2017Lovasi 50 – Jubileumi gálaműsor – Fesztiválhimnusz – Fesztivál „védőszent” – Új helyszínek

A 10. Fishing on Orfű 2017. június 20-24. között kerül megrendezésre, a jubileumi fesztiál tehát 5 naposra duzzad. Ezen a keddi napon – csakúgy, mint a legelső Fishing nyitónapján – az akusztikus produkcióké lesz a főszerep.

Fellép majd a Csík zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Budapest Bár. A nap fő eseménye pedig a pont aznap 50 éves Lovasi András akusztikus koncertje lesz, áthangszerelt dalokkal, a Kispál és a Borz hajdani csendes-ülős koncertjeit felidézve. Az est vendégei között ott lesz Kispál András és Dióssy Ákos is, hogy a Kispál-életmű legfontosabb dalai is elhangozhassanak.

foo2017

Még ezen kívül is tartogatnak nekünk ünnepi meglepetéseket a szervezők. A jubileumi fesztivál zárásaként szombat este a nagyszínpadon egy különleges, alternatív zenei gálaműsorra kerül sor. A cseppet sem hagyományos tűzijáték, jelmezek, lézershow mellett igazán alternatív persze a zene lesz: hiszen a 10 éves Fishing emblematikus dalai, a legfontosabb alternatív dalok hangzanak majd el a fesztivál kedvenc és meghatározó előadóitól. A gálaműsor legvégén is történik majd valami, de erről csak tavasszal tudhatunk majd meg többet.

A fesztivál rendkívül büszke arra, hogy egy számára nagyon fontos és meghatározó zenekar új dala lehet a jubileumi fesztivál himnusza. A Fishing on Orfű 2017-es fesztiválhimnusza nem más, mint a Hiperkarma Megünnepelni jó c. vadonatúj dala, amely a jövőre érkező új album előfutára.

A szervezők keresve sem találhattak volna alkalmasabb védőszentet a 10 éves fesztiválnak, mint Lévai Balázs. Balázs már az első Fishing legelső koncertjén színpadon állt a legendás Only Tonite basszusgitárosaként, ahol többek között Rátgéber Lászlóval és Leskovics Gábor Lecsóval játszottak örök punk klasszikusokat. Balázs mindig is szoros kapcsolatban volt a fesztivállal, gondoljunk csak az általa levezényelt tóátugrásokra, fröccstúrákra, a 2013-as Kispál-gála megrendezésére vagy a Lovasi-könyvre. Azt nem is elmítve, hogy a kezdetek kezdetén ő rendezte a Kicsillag Fishing on Orfű c. dalához készült klipet. Balázs mind a zenei, mind a szabadidőprogramok tekintetében szerves része lesz a 10. Fishing számos eseményének.

A jubileumi fesztivál egy új helyszínnel is gazdagodik: A tűzhöz közel színpad egy intim, bensőséges helyszín lesz a fesztivál felső részén elterülő erdőben, pár perc sétára a Borfalu színpadtól. A természetközeli minimál-színpadon egyszálgitáros koncertek, zongorás szerzői estek kerülnek megrendezésre, valamint – a fesztivál története során először - komolyzenei és jazz produkciók is előfordulhatnak.

Az utóbbi években már elővételben teltházas Fishing hosszú idő óta hangoztatja, hogy a fesztivál nem növelheti területét, a Panorama Camping adottságai tökéletesek számára. A szervezők 2017-ben a fesztivál és Orfű életét is új külső helyszínekkel igyekeznek tovább színesíteni, melyeket leginkább a település központja körül találunk majd. Lesz színházi helyszín, melynek programját a fesztivál a Pécsi Országos Színházi Találkozó, azaz a POSZT stábjával közösen állítja össze.Létesül egy folk-helyszín, ahol táncházzal, folk koncertekkel várják az érdeklődőket – a programot a Fonó Budai Zeneházzal közösen alakítja ki a fesztivál. Mindezek mellett pedig a szintén most debütáló gyerek-kuckóban gyerekprogramokkal, gyerekkoncertekkel, gyerekmegörzővel, valamint számos családbarát programmal készülnek a szervezők.

A 2017-es Fishing on Orfű fesztiválra bérletek, valamint keddi napijegyek már kaphatók a Ticketportal és a Tixa hálózatában. A további napijegyek a részletes zenei program bejelentésekor, 2017 márciusában kerülnek forgalomba.

A cikkelős neve: [kyprios]
A cikkelés ideje: 2016.12.06.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.