2015. márc. 02. | 13:54

Bátorkeszi Borfesztivál 2015.

Írta:

batorkeszi 15Idén is fellép Keszin a Kispál és a Borz!

Az történt tavaly, hogy gazdagabbak lettünk egy fesztivállal. A Bátorkeszi Borfesztivál ugyanis – leginkább talán a Kispál és a Borz fellépésének köszönhetően – mostanra beépült a magyarországi fesztivállátogatók tudatába. Azok közül, akik nem tudtak idejében jegyet váltani a zenekar egyetlen itthoni koncertjére, sokan a határhoz közeli szlovákiai kis településre utaztak, hogy Borzozhassanak, vagy borozhassanak, esetleg mindkettőt egyszerre. Így tettünk mi is, cikkünk a 2014-es látogatásunkról ITT található. Most pedig már készülhetünk 2015. május 8-9-ére, a bátorkeszi Galambos dűlőre, hogy újból részévé váljunk az eseménynek és a hozzá kötődő közösségnek.

A beszámoló újraolvasása aktiválta a tavalyról elraktározott emlékképeket, ezért újból csak dicsérni tudom a barátságos hangulatot, a példaértékű szervezést, a helyszínt körbeölelő hegyoldal szépségét. Mindezek mellett pedig természetesen a környező borvidéken termelt, és a fesztiválon ízlelhető első osztályú borokat, nem utolsó sorban pedig a nagyszerű programot. Tavaly a már említett Kispál és a Borz mellett az egyik legkülönlegesebb tehetségű fiatal zenekar, a Jóvilágvan garantálta a színvonalat. A 2014-es fesztivál hangulatát az alábbi videóra kattintva lehet kóstolgatni:

Azt már régóta tudjuk, hogy Lovasiék 2015-ben visszatérnek, szombat este láthatjuk majd őket. A zenekar karrier-áttekintő koncertsorozatának következő állomásán ezúttal a ’94-’98-ig terjedő időszak bemutatása fog sorra kerülni. Hallhatók lesznek a Sika, kasza, léc, az Ül, a Bálnák, ki a partra és a Holdfényexpressz című lemezek legjobb dalai.

Előttük a szlovákiai Royko Passage lép majd fel, a legkitartóbb baglyoknak pedig a koncertek után DJ Peter szolgáltat majd zenét. Aki két napos utat tervez, péntek este a Kicsi Hang, majd pedig Caramel koncertjére készülhet. A zenei fellépők mellett lesz még sakkverseny és élő sakk bemutató, futóverseny, a részletes program a fesztivál weboldalán olvasható. Ugyanott tájékozódhatnak az érdeklődők a környéken elérhető szálláslehetőségekről is, érdemes időben szobát foglalni, mert a helyek hamar elfogynak.

batorkeszi15

Még néhány érdekesség és tudnivaló: idén Keszin forgalomba kerül az első felvidéki borvaluta, a Dunamenti Bortallér, a zseton ára 0,2 € lesz. A CaZeus - Isteni Sajtok, az egyik legkiválóbb felvidéki kézműves sajtüzem ott lesz Bátorkeszin éppen úgy, mint a tavaly már jól bevált Griff látványkonyha. A helyi és környékbeli bortermelők természetesen idén sem fognak hiányozni a fesztiválról. A sörivók megnyugtatására elárulhatjuk, hogy ők sem maradnak majd szomjasak: a kiváló szlovák márkák elérhetőek a nagyobb sátraknál.

batorkeszi15 terkep

A belépőket is célszerű időben bebiztosítani, a jegyvásárláshoz szükséges információ is elérhető a www.batorkeszi.sk oldalon. Vegyétek, ne habozzatok, elvégre is nem sörfesztiválra készültök! Május második hétvégéjén Borzoljátok velünk a kedélyeteket (jobban mondva a szombat éjeteket) Bátorkeszin!

Lovasi András is szeretettel vár mindenkit:

A fesztivál honlapja

Facebook elérhetőség

Facebook esemény

A cikkelős neve: [kyprios]
A cikkelés ideje: 2015.03.02.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.