2010. dec. 17. | 01:00

Új EP a Tigris utcából

Írta:

fokep jamiewÚj, ingyen letölthető EP-vel jött ki Jamie Winchester. A sokak által kedvelt ír énekes-gitáros-zeneszerző a Hrutka Robival közös projekt után egyből kiadott egy régebbi dalokból összerakott albumot. Egyáltalán nem sikerült rosszul, de nekem mégsem ütött úgy, mint a Jamie-Robi lemezek. Kicsit egyhangú, kicsit unalmas volt. Egy-két jó track vitte el. Most viszont itt a Tiger Road, ami egy igen nagy változást, és új színt vitt a "Jamie Winchester" jelenségbe.

WHAT'S THE MATTER WHIT PETER? Tipikusan Jamie-s indítás, és ívelt, szép refrén. Nekem azért jött be mindjárt, mert eszembe juttatta a "Last one out"-feelinget.

BAD PLACE, BAD DAY Szokatlanul kemény track. Jó kis gitár szaggatás, aztán pedig egészen soft-punkos refrén. Konkrétan egy banda is beugrott erről a dalról. A refrénes részek nekem totál a Green Day Warning lemezének hangulatát hozzák, a szám végét pedig akár egy numetal zenekar is tolhatná, ha kicsit erősebb lenne a riff és a basszus, no és persze ha folytatódna...

TIGER ROAD Olyan "Hole"-osan szomorkás, merengős, mégis kedves, belesétálós szám.

HUNGARIAN GIRLS (feat. Tóth Vera, Pásztor Anna, Pély Barna, Fecske András) Kegyetlenül színvonalas, nagyon ütős poprock nóta. Tóth Vera éneke kimondottan emeli a dalt, brutál módon támadja be a teret, ahova betolják a hangfalak. Az Anna and the Barbies énekesnője hozza a jó kis rappes szövegelést. A zene is teljesen rendben van, ez a szám is úgy jó, ahogy van.

SAFE AND SANE Klipszám. Annyira el tudnám képzelni hozzá, hogy egy zsebre dugott kezű szűk farmeros kiscsaj sétálgat bele a szürke délutánba valamelyik hídon, vagy fenn a várban, a háttérben Pesttel. Vagy mondjuk a vonat ablakából nézeget kifelé gondolkodó, ábrándos-nagy szemekkel... szép, nagyon szép dal ez is.

Nagyon rég volt már, hogy számonként elemezgettem volna egy lemezt. Öt számnál talán még belefér. Főleg, hogy semmi újat és semmi érdekeset nem tettem hozzájuk...

Nekem nagyon tetszik ez az EP, és örülök, hogy Jamie megint talált egy kis fűszert, mellyel megszórta a zenéjét. Érződik az is, hogy ez a csapat most állt össze igazán, éretten szól. Ha pontoznék, mint más oldalakon olyan sokan, akkor adnék rá pontokat. Elég sokat. De nem pontozok, mert hülyeségnek tartom. Elég az iskolában a sok barom jegy...

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2010.12.17.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.