2016. ápr. 21. | 22:21

Telibe talált a Stukker

Írta:

stukkerZene lőtávolon belül

Sápadt arcú nyamvadt kavbojok vagyunk, és nyomorult vesztern életet élünk bizony. Ez is benne van a három éves Stukker zenekar új lemezében. És ha jól belegondolunk, nagyon nem lőnek mellé ezekkel a gondolatokkal a kalapos, gitáros arcok... Tükörbe nézős, keményen véleményformálós, csípősen odamondós, de nagyon hangulatos, egyedi módon fűszerezett anyag a Stukker első nagylemeze. És nem egyszer mosolyt arcra csalós és pszichedelikusan ízletes darab.

Alternatív szupergroupként is nevezhetjük lazán ezt a viszonylag új bandát. A Korai Öröm, a Colorstar, a Pluto, a Cabaret Medrano és további zenekarok tagjaiból felépülő csapat nagyon izgalmas zenei anyagot tett le a közelmúltban 'Western élet' című első nagylemezével. Country, blues, western és tábortüzi hangulat árad a Stukker muzsikájából, mégis inkább a rock zenéhez közelít. Szövegeit sem lehet behatárolni, folyamatosan előbukkannak a komoly, "globális életproblémákkal" foglalkozó kérdések, s ugyanígy helyet kapnak nagyon jól eltalált ironikus, kemény, sokszor mégis humoros odaszólások, vélemények.

A refrének fülbe másznak, az alapok pedig jó masszívan lüktetnek. Szalay Petinek köszönhetően - mint minden zenekarban, ahol játszik, - a Stukkerben is nagyon eltalált és profin (sokszor kellően koszosan, garázsosan) szóló gitártémák adják meg a feelinget. Szóval kicsit olyan "szomorkásan békéljünk meg a világgal, hát ez van... azért persze beszéljünk róla, hiszen fontos, meg ha már itt vagyunk, igyunk is egyet rá... vagy toljunk el egy finom perkát... a lányt meg tegyük el egy kicsit láb alól... és persze élvezzük az életet, ragadjunk nyakon egy gitárt vagy valami..." érzése van ennek a zenének. S egyben ez a legnagyobb erénye is. Az egész egy érzés, ami magával ragad, de úgy rendesen. És bár sok a váltás benne, izgalmas a hangszerelés és az ütemek, stílusok váltakozása, mégis egységes, Stukkeres tud maradni egész végig. Ennél több nem kellhet nekünk, én azt mondom. :)

stukkerTagok:

Vécsi Tibor - ének
Szalay Péter - gitár, vokál
Dudás Zsombor - gitár, vokál
Horváth Gábor - basszusgitár
Szert Zsigmond- dob, szájharmonika, vokál
Nemes András - basszusgitár (Sárga busz)

Lemez letöltése:

b dalok

 

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2016.04.21.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.