2010. jún. 08. | 02:00

Tegyétek ti a napfényt be a szátokba!

Írta:

fokep animassAnima Sound System: Tedd a napfényt be a számba (2010) Közhelyek, melyek mégis milyen igazak: egy zenekar akkor jó, ha meg tud újulni, ha van egy irány, amerre halad, és nem ragad le sehol. Igen, én is így gondolom alapvetően. Nem szeretem, ha egy zenekar mindig ugyanazt játssza, és nem tud semmi újat mutatni évek múltán. Az Anima Sound System most nagyon nagyot váltott. Mégsem örülök neki. Sőt. Őszinte leszek: fos lett az új lemez. Egy gagyi pop album.

Mert itt nem az történt, hogy megtartották a kialakított, kitalált animás feelinget, és azt spékelték, újították, hanem teljesen mást csináltak. Szerintem ezt már jobb lett volna egy új néven, új zenekarként kiadni. És akkor minden Anima SS-rajongó megmarad a tudatban, hogy volt egy zenekar, amit szeretett, ami mindig kicsit más irányba ment, de jó volt, és megtartotta saját lényegét. Az elektro-dub vonal, a keleti hangzások, az animás effektek, aztán a kicsit hip-hopos, meredekebb későbbi irány még tartotta a lelket a közönségben. Úgy érzem, és a médiumokban jól látható visszhang is erre utal, ezt már nem kellett volna. Vagy tényleg valami más néven. Mondjuk Prieger Project, vagy valami ilyesmi. És akkor az oké, az hiteles. De ennek semmi köze az eredeti Anima Sound Systemhez.

Nem mondom, próbáltam pozitívan hallgatni a lemezt, direkt nekiveselkedtem többször is, hogy ne elhamarkodott véleményt, főleg ne benyomást írjak le. Néhol találtam is egy-két érdekesebb alapot, témát, de valahogy fél perc után azok is ellaposodnak. Három-négy számnál többet szinte nem is bírnék meghallgatni egymás után, annyira egyhangú az egész. Az énekes részek valami puritán alter zenébe illenének, a gitár alap talán jobban feldobná, de így dög unalom. Ez kívánkozott most ki, senkit nem állt szándékomban megbántani, de ez most nagyon nem jött be. Úgyhogy az üzenetem a zenekarnak (amely talán ezek után jobb lenne, ha nem érné meg a nagykorúságot): tegyétek ti a napfényt be a szátokba! Én inkább egy kiadós nyári záporra vágyom…

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2010.06.08.

Tovább a kategóriában: « ÁLOM recept Fókatelepen Ákos 40 - 1 »

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Barátos


b dalok
reklamkoho


kulter

 

Please publish modules in offcanvas position.