2012. nov. 14. | 01:00

Szuper ez az élet

Írta:

fokep zajakestarsaZAJÁK és TÁRSA  

A Hiperkarmából ismert ütős, Zaják Péter, valamint a Pluto-frontember Nemes András régebbi ismeretség, közös próbaterem no és hasonló elképzelések révén egyszercsak nemrég egyedik albummá gyúrta a számait, aminek a címe egy örök igazság lett: Minden kezdet könnyű.

Namost persze sok alter zenekar van, divatja lett ennek a stílusnak, így nem kevés hang végzi nálam is a kukában. A Zaják és Társa rövidlemez viszont folyton a  lejátszóban, aztán meg a fülemben végzi.

Tehát a történet lényegében annyi, hogy Nemes András "Kitalálta a zenekar nevét, az album címét, felvett, kevert, hangszerelt. Én [csillag: Zaják] közben ebédelni vittem és hoztam neki üdítőt a boltból. A felvételekhez elhívtam régi zenésztársaim közül a Hiperkarma volt tagjait, a basszusgitáros Lacát, és a szólógitáros Sztivit, továbbá Bodó Lacit imádott ős-zenekaromból, a Galapagosból. Jelenlegi és volt Pluto-tagok is közreműködtek, Dudás Zsombor dobon, Nemes Janó szaxofonon. Nem gondolkozom klubozós alter-rock zenekarban azt szeretném, ha a Zaják és Társa évente egyszer lépne fel, a Fishing on Orfű fesztiválon."

Na hogy nekem mi is tetszik annyira ebben a muzsikában, mi a fenéért hallgatom annyit. Azé, mer végre azt érzem, hogy ízig-vérig alter, nem akar se több, se kevesebb lenni. Igen, érződik rajta sok zenekari előtörténet. Néhol totál beugrik róla Kardos, vagy harmincipszilon, vagy mittuomén. De a jó, hogy ez csak úgy átfut pillanatnyi agyamon, és már ott is a refrén, a pár akkord, a lálállááállállááá, amitől egyedi Zaják és Társa lesz a zenéből. Egyszerű szövegek, persze, akárki írhatna ilyeneket, mégsem írt még. Mostanában sok bandánál éppen ez fog meg, hogy nem akarnak túlmagyarázni, nem akarnak költeni, egyszerűen csak pár szóban kimondják, amit gondolnak, amit éreznek, vagy csak úgy, ami éppen van. De amitől több - mindig ott van egy kis irónia, egy kis többlet, egy kis plusz a szavak mögött. Egy kis érzés, egy kis szeretet, egy kis igazság, egy kis hétköznap, egy kis élet, vagy csak úgy egy kis. Például hogy szuper ez az élet. Én se akarom túlmagyarázni, szóval ha 'kéne valami', 'hányszor mondtam' már, 'minden kezdet könnyű', úgyhogy ne mondd, hogy 'nincsen hova', inkább 'ösztön'ösen tolj egy klikket a pléjre, aztán egyből lesz 'kocsma a mennyben'. Csókolom.

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2012.11.14.

Tovább a kategóriában: « Rockmafia Debrecen Robinzon Kruzo »

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.