2014. dec. 12. | 00:00

Szabadok vagyunk mások mellett

Írta:

szatmarijuliSzatmári Juli: Madárdal

Ez a legújabb dal címe, és Juli azt is elmondta nekünk, hogy bizony szerepelni fog a jövő évben megjelenő elpén. És hogy milyen is ez a dal... azt hiszem, hogy a legjobb szó talán az ihletett. Ahogy hallgatom, kinyílnak a képek, a fotók finoman fotosopolják magukat az idővonalamra. Nagyon kellemes lüktető dallamra száll a szájmelódia és a hegedűfodor. Ízlik, fenséges kis dal.

KULTÚRGYOM | Készül az új albumotok. Hogyan születnek a dalok?
 
JULI | Saját dalaim ezek, "gyermekeim", s számomra nagyon érdekes látni, miképp "nevelődnek". Egyszálgitáros verzióban kapja meg a zenekar, s utána közösen rakjuk össze őket. Rozsnyói Judit hegedül, Günsberger Ákos gitározik, Borbély Matyi basszusgitározik és Laskay Peti dobol. A lemez producere Schram Dávid, hatalmas élmény vele dolgozni.
 
KULTÚRGYOM |Új klipetek jelent meg, egy nagyon szép akusztikus szerzemény. Mi a fő ihlet, milyen érzelmet írtál ebbe a dalba?
 
JULI I Számomra a "Madárdal" a szerelem szabadságáról szól. Gyönyörű átélni, hogy szabadok vagyunk mások mellett, számomra ez az egyik legfontosabb érzés. Ezt a hangulatot próbáltam a dalban megragadni.

KULTÚRGYOM | Mikor érkezik az első nagylemez?
 
JULI Lemezünk a tervek szerint jövő tavasszal jelenik meg, s szerepelni fog rajta a "Hadd legyek" c. dalunk is, melyet már rendszeresen játszik a Petőfi Rádió. Emellett szeretnénk sokat koncertezni, s írtam új dalokat is, melyekkel készülünk a jövő évi klub- és fesztiválszezonra. 
 
KULTÚRGYOM | Legközelebb hol hallhat titeket élőben a közönség?
 
JULI | December 28-án játszunk a Fonó Budai Zeneház színpadán Boggie-val és Pátkai Rozinával, január 9-én pedig a Szeder zenekarral hallhattok minket a Gozsdu Manó Klubban. 
 
szatmarijuliek
 
 
A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2014.12.12.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.