2013. szept. 11. | 02:00

Soul Surge

Írta:

fokep soul surgePop/Funky/Hip-Hop   

Színpadról áradó energia, táncolható pop/funky/hip-hop várja azokat, akik ellátogatnak a most egy éves szülinapját ünneplő Soul Surge zenekar koncertjére. Ha engem kérdezel? Igen, érdemes. Mindenképpen színpadra és nagyobb közönség elé érdemes kultúrgyom ;)


A zenekar alapítása a dél-afrikai származású Herby Shaw (ének, rap) és Sánta Dániel (dob) találkozásával történt. Egy improvizációs esten ismerkedtek meg, ahol az együtt zenélésnek egy új zenekar lett az eredménye. Dani gitáros posztra a meglehetősen fiatal, de már saját kiadású szóló albummal rendelkező Kiss Miklóst hívta, akivel már korábban játszottak együtt. Herby billentyűs posztra Kottmayer Krisztit kérte fel, akivel csak futólag zenélt.

A kezdeti próbálkozások után 2012 szeptemberében lett teljes a felállás Paczári Viktor basszusgitárossal, aki jelenleg a Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Mindössze egy hónappal a megalakulás után beneveztek a Könyvtár Hangja tehetségkutatóra, ahol a több hónapos fordulók után győztesként kerültek ki. A nyereményük stúdió idő volt, aminek köszönhetően 2013 márciusában megjelent Stay Down című három számos bemutatkozó anyaguk. A klub koncerteken kívül felléptek az idei Sziget Fesztiválon, ősszel pedig televízió felvétel fog készülni az A38-as koncertjükről.

- Próbálunk vidám, táncolható számokat írni, amelyek élőben ütnek igazán - meséli Sánta Dani dobos. - Azt vettük észre eddig, hogy működik a dolog és sokak lábába belecsaljuk a boogie-t. A megjelent Stay Down EP-t pop/funky-nak mondanám hip-hop-os elemekkel, de már a negyedik, külön megjelent Hands Up című számunk eltér ettől, ami egy rockosabb hip-hop nóta.

- Alapvetően szerintem pop zenét csinálunk, abba meg sok minden belefér. Szeretnénk úgy összességében továbbra is keverni a stílusokat a pop zenétől nem elrugaszkodva. A szövegek angol nyelvűek, Herby nem beszél magyarul. Kis időbe telt, mire mindenki átszokott arra, hogy a próbákon „angolul zenéljünk”, de most már senkinek nem okoz gondot. Azért Herby is próbálkozik a magyar nyelvvel. Mostanában nyelvleckéket vesz, legutóbb már büszkén sorolta fel a hét napjait.

- Most a legfontosabb célkitűzés egy videoklip elkészítése, ez manapság elengedhetetlen. Remélhetőleg egy hónapon belül ez is megvalósul. Szerveződnek az őszi/téli koncert dátumok, úgy néz ki egyetemi rendezvényeken is feltűnünk majd, ahol adott lesz a bulira éhes közönség. Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a zenénket, és megmutatni, hogy az élőzenei koncert még mindig nagyobb élmény, mint egy keverőpultba dugott laptopon a számok egymás mögé pakolása.

 Soul Surge soundcloud    minden track ingyen tölthető
 Soul Surge facebook   

A cikkelős neve: [kulturgyom.hu]
A cikkelés ideje: 2013.09.11.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.