2012. aug. 21. | 02:00

PAIN(T)BALL két személyre

Írta:

Zene: Parov Stelar: Matilda
Rendező: System Jaquelinde
Szereplők: Magdalena Neumüller és Elias Buttinger

fiatal pár hazaér az esküvőről. ragyogó fehér ruha, kifogástalan fehér öltöny. egy kapcsolat születése, a közös élet tabula rasa-ja. mi lesz ebből? öt perc alatt végignézhetjük.

zárt tér, szűk szoba, szemközt az egyetlen ablak, leeresztett redőny. sivár belső tér, mesterséges fény = sivár a belső világ, mesterkéltség. a szoba csaknem üres: telefon van, de nincs bekötve: nem működik a kommunikáció. bukósisak is van, jól jön az még később.

táncolni kezdenek: önkifejeznek, szerepet játszanak jól öltözötten, a legjobb arcukat mutatva. kicsit egymásnak, kicsit a kamerának. szaggatott, széles, nyakatekerten vonagló mozdulatok. még mindig fehér minden: ők még naívak, ártatlanok, nem sejtik a végét („mi az, amit még nem is sejtek?”)

első menet. szócsaták. „lövöm a nyilakat. talál, nem talál? talán valahol elakad.” néha akkorát szól, hogy a fal adja a másikat. jaj, a szép fehér ruhák bemocskolódnak. piros foltok a fehér textilen, oda a szüzesség, de nem(csak) a testé. a lélekben van a sok kicsi vérző seb. A felszínen apró bosszúk, indulatok, célzások, találatok. „szerelemharc, a drága vér, megfizetsz mindenért”

második menet. lekerül a szép fehér ruha, a szerepjátszásnak vége. állnak egymással szemben, pőrén, gatyában, kombinéban, védtelenül és kiszolgáltatottan. tovább tart a harc, az állóháború. a négy fal őrzi csatáik titkát, a padló úszik a vörösben. kiürültek a vödrök. elvéreztek, de ha ők nem is, a kapcsolatuk mindenképp.

MATILDA = MATE + ILL + DIE

nincs több menet. technikai KO. kiürül a szoba. maradnak a vörös foltok, a lüktető, fájó sebek. lehet felmosni.

A cikkelős neve: [kyprios]
A cikkelés ideje: 2012.08.21.

Tovább a kategóriában: « Vörös és fehér LIKE Leaks! »

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.