2012. ápr. 22. | 02:00

Nem 16 éve zenélnek. 16 évesek!

Írta:

fokep battery setaMegkeresett Füstös Bálint, egy fiatal zenészsrác  

hogy van valami kis amatőr zenekaruk, és csatolt néhány zenét is, hogy hallgassam meg, neadjisten írjak róla. Tartogattam kicsit a mélbokszban, aztán meghallgattam...

Mindez fél éve történt. Akkor írtam róluk először. Battery Band. Egy akkor még kicsit tényleg amatőrnek tűnő banda, akik igényes poprockot tolnak. Mai tinik, mégis nagyon színvonalas, hangszeres muzsikát preferálnak. Van ötlet, van hangszerelés, van téma. Ja, és van mondanivaló. Nekem nagyon bejött, és most ismét váltottunk pár szót Bálinttal, hiszen kijött a második EP-jük. Három nagyon eltalát szám, amit egyszerűen meg kell hallgatni.

Egyik kollegámnak mutattam meg, és mikor mondtam neki, hogy 15-16 év körüliek csinálják, nem akarta elhinni. Hát erre utal a cím is, hiszen tényleg félelmetes, hogy ilyen fiatalon ennyire érett zenét csináljon valaki, ráadásul épp ma, amikor a nyálas szutyit hallgatják a tinédzserek, mert az a sikk. Szóval ilyen körülmények között alakult meg és halad egyre feljebb ez a csapat, akiknek szívből kívánom, hogy kerüljenek legalább a hazai zenei élet legismertebbjei (direkt nem legjobbjait írtam) közé. Kéne már valaki, aki letolja Ákost a trónról, aki egy ideje már nem nagyon értem, hogy miért jó... ;)

És akkor íme Bálint beszámolója az eltelt fél évről, és arról, hogy mire utaltam ezzel az utóbbi mondattal:

"Továbbra is sokat tehetségkutatóztunk, az egyik ilyen tehetségkutató nyereménye volt a stúdióidő, amiből az EP született. Tatabányán dolgoztunk Molnár Tamással, akitől rengeteget tanultunk, egész máshogy álltunk hozzá a felvételkészítéshez, mint az első anyagnál és ez szerintem hallható is a végeredményen. Tamás korábban több nagy kiadónál dolgozott hangmérnökként.

A tehetségkutatókon sok hazai zenésszel ismerkedtünk meg, akiktől visszajelzést, útmutatást is kaptunk. Legutóbb megnyertük a Balatonboglári Légrádi Antal rockfesztivált (és elhoztuk a legjobb basszer és legjobb gitáros címet is), így bejutottunk a Hangfoglaló Magyarország nevű kezdeményezésre. Ősszel majd az ország "legjobb" 14 zenekara játszhat és tehet szert komoly támogatásra.

Mindegyikünk tanul is zenélni, Kristóf (basszusgitár) például a Szappanos Györgyhöz jár, én pedig továbbra is Gyémánt Bálintnál tanulok gitározni. Nagyon szeretek hozzá járni, sok mindenben példát mutat. Zenei alázat, elhivatottság...

Sokat koncerteztünk, játszottunk a Pál utcai fiúk és a Punnany Massif előtt is, az új EP-t ismét az A38-on mutathattuk be. Nyitott szemmel járunk a világban, próbálunk minél többféle zenét megismerni, semmire sem mondjuk azt, hogy "szar", maximum azt, hogy nem értjük miért jó.:)"

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2012.04.22.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.