2015. júl. 02. | 16:05

Na szóval ő Helmeczi Bianka, vagyis "Blanzs"

Írta:

blanzskollektivaEz a trekk pedig a Blanzskollektiva, Bianka új hálószobapop projektjének legelső dala. Ebben a formációban tudja igazán átadni az ő világát, mint mondja, de mellette színészkedik is. A The voice tehetségkutatóban már láthattátok (én nem, mert nem tévézek). De ahogy ő is vallja, az azért egy másik közeg, ott megmondják, ki mit csináljon. Ezért jó az új projekt - saját zene, saját mindennel.

Bia azt is elmesélte, hogy közreműködőként szerepelt már pár bandával, de ez az első, amit igazán a magáénak érez. Egyelőre Prommer Patrikkal (Popcsajokstb, Takáts Eszter Beat Band, Bogoz, Hahó együttes) ketten viszik a kollektívát, de úgy néz ki, hamarosan kiegészülnek egy gitárossal, és akkor Patrik kerül a dobok mögé, Bia pedig énekel és néha még szintizik is.

A tervük pedig nem más, mint írni egy rakás szuper számot, többnyire olyan élethelyzetről, feelingről, amibe a közönség bele tudja képzelni magát. Szóval olyan dalokat, amelyekben értelem is van a sorok között.

blanzskollektiva01

Az 'Együtt érzed' is egy ilyen dal. "Szerintem az emberek 100%-a érzi magán ezt a - merjek-e lépni vagy sem - életérzést. Hezitálást. Elfeledni a múltat és lépni tovább. Ez a dal bíztatás mindenkinek. Ez a dal egy szeretetbuborék." - mondja az első single-ről Bia, aki egyébként Blanzs. Így jött - a becenevéből - a formáció neve.

Annyit még mesélt, hogy Patrikkal egyetemben 5 éves koruktól foglalkoznak a zenével - ő énekel, Patrik pedig dobolással kezdte. De a közeljövőre fókuszálva: nemsokára lesznek koncertek is, az említett új gitárossal, és reméljük, hogy hamarosan még több dallal, esetleg EP-vel vagy LP-vel is megdob minket Blanzs és kollektívája.

Van egyébként még egy jó kis feldolgozása is Blanzsnak, méghozzá az Anna & the Barbies zenekartól (és KHJ-tól) az 'Ünnepélyesen fogadom' című tételt értelmezték át Domokos Tiborral, nem is rosszul. ;)

Blanzskollektiva facebook

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2015.07.02.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.