2015. márc. 09. | 23:01

Muriel Muriel

Írta:

murielMindenből a mindenbe

Muriel Muriel - hajtogatom, az anyátok hétszentségit, de komolyan. Egyik kollégám dobta át a dízer linket, hogy hallgassam már meg ezt a lemezt, mert kurva jó. Utálom a dízert, mert reklámok mennek a számok közben, meg nem is tetszik, meg mittudomén. De végigtoltam a lemezt. Aztán a körülöttem zsivalygó gyerkőceim nélkül is, újra. Meg újra. Meg aztán még megint. Nem tudom, kik ezek a srácok, de hogy sokszínű és izgalmas zenét raktak le, az ziher.

Szóval tényleg elképesztő az a sokféle stíluselem, amit a Muriel beolvaszt a számaiba. És tényleg fogalmam sincs, kik ők, de az biztos, hogy a zeneszerzéshez, és a zenéléshez is van érzékük rendesen. Amikor az albumot hallgatom, egy-egy számnál épp elgondokoznék, hogy most ez még mindig ugyanaz a banda, amikor azt mondják a refrének és szólók, hogy persze, csak szeretünk mindenfelé kalandozni, mert úgy sokkal érdekesebb. Végig ezt érzem. A lassú, érzelmes melódiák után jön a várt dinamikus, rockos, a reggae után a feloldó impro, és így tovább. A laza felvezetések után magától értetődően érkezik a kemény, döngölős verze.

Az a vicces, hogy szinte minden újabb váltásnál beugrik egy-egy általam ismert, kedvelt előadó vagy csapat (vagy csak a tőlük hallott, kapott feeling), de valahogy egyből odébb is áll a gondolat. Nincs idő a merengésre, máris jön valami más, valami újabb. Pillanatnyi kis foszlányok maradnak ezek, és fontosságukat vesztve maradnak el az időben. Mindig az éppen hallottal jár együtt a fejem, a lábam.

Nem akarok, és nem is szeretek nagyon nagyokat mondani, de úgy érzem, hogyha ugyanilyen szellemben él tovább a Muriel, egyszer talán majd ők lépnek fel a 30Y után, nem előtt... :) vagy ilyesmi.

muriel

Muriel facebook

b dalok

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2015.03.09.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.