2014. dec. 09. | 00:00

Meszecsinka: Kinyílok

Írta:

Lemezkritikavagymimeszecsinka kinyilok

Mert nem tudok egy normális cikket sem összehozni a Meszecsinkáról. A legutóbbi is valamiféle szállatag illúzió volt csupán. Ugyanakkor ha elérem vele, hogy csak hallgasd, és hagyd, hogy magával rángasson, magába öleljen, megfogjon, beléd nyúljon, hát akkor bizony van értelme ennek az egésznek. Mert csak így működik, ha hagyod. Magától él, hat, fog, rág, kiköp, és persze lenyel. :)

Amikor egy-egy lemezről írok, a késztetés végett, hogy eljuthasson a gyom által még több emberhez, akkor mindig hallgatom közben az adott albumot. Van, hogy próbálok trekkenként valami impressziót az ujjam végére csenni, de van, hogy többször is megy a hang, csak úgy körben, folyton. Most is szól, nyílik, száll, lüktet a dallam, az ének. És az jut eszembe, hogy egyszer volt egy szellő, egy kis nyári szellő. A Balaton keszthelyi vizén fodrozta odébb magát egy múlt nyáron, aztán finoman a fák fölé emelkedett, és kicsit körülkémlelt az éjszakában. Egy szép szocreál kolesz erkélyén elsuhant két fiatal srác mellett. Volt velük pár kanyargó füstfodor, egy martinis üveg, és a zene. Meg egy rakás gondolat. Kétely, vitaalap, szemlélet. A lehető legőszintébb kapcsolat. Az életem egyik legszebb órája, párnapja. Csakúgyönmagában, önmagáért. Bizony. Nemes értelmében használhatta volna a szót a kis nyár szellő, hogy barát.

A pillanat. Az érzés. Egy-egy emlék. Erős szeretet, hamis közöny, bátor félelem, néhány kis csikorgó vigyor elfojtott remegése az éj leple alatt. Kőpárnákba vésett álmodó színek. Erről szól nekem a Meszecsinka. Köszönöm az élményt. Nektek pedig csak ajánlani tudom...

Oláh Annamari - ének, cajon, ukulelemeszecsinka kinyilok
Biljarszki Emil - billentyűk, gitár, ukulele, vibrafon, saz, ének
Vajdovich Árpád - nagybőgő, basszusgitár, ének
Krolikowski Dávid – ütőhangszerek, dob, ukulele, ének

Vendégek – Guests:
Neven Kiderov . ének
Kopcsik Márton – hegedű
Latorczai Balázs - didgeridoo
 
Számlista:

1. Veres az ég
2. Indulj el
3. Szállok
4. Hajnali ének
5. Az árnyékok
6. La piconera
7. Kinyílok
8. Dimianinka
9. Étienne húz

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2014.12.09.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.