2013. ápr. 24. | 02:00

magába ölel az új ájri anyag

Írta:

fokep irie nagyonjoleszIRIE MAFFIA | nagyon jó lesz  

lüktet és belémüt. kicsit finoman, nagyon masszívan. beleölelnek magukba, a hangszálak bőgőhúrként rezegnek bele a pillanatba, aztán a következőbe. egyszerre múlik a reggel, jön a láncstájm és érkezik az éj szaga. a forró buliba fonódás_őrületes csókba fulladás_ördögi táncba fordulás. belassult éppen a pörgő zajban, a vágy teste mozdul meg és már csukódik az ajtó_de messze is még a következő. megállóba hajló hanyag kis percek. külföldi érzések itthoni magányba írva. hazai hangok messzi köntösbe burkolva. bólogatós hangulat, nem múló, nem múló.

egyszerűen ez ugrott be az új irie lemezt hallgatva. nem először, hanem sokadszor. bár ez pont nem azon albumok közé tartozik, melyeket csak többszöri hallgatásra sikerült megkedvelnem, befogadnom. a beharangozó promók is már annyira bejöttek, hogy az első hallgatás regényt varázsolt a kiragadott fejezetek köré. elfogultság nélkül is azt érzem, hogy világszínvonalú produkcióról kell itt szót ejteni, amennyiben ezalatt azt értjük, hogy egy olyan minőségű és hangvételű virtuál korongot szorongatunk vinyónkon, amit a világon bárhol is indítunk az éterbe, egyszerűen nem lehet megállás.

iszonyú erős anyag ez számomra. nagyon jó lesz, szól a vicces cím, de nem arcoskodás, ez nagyon jó lett, és nagyon jó újra meg újra. végre egy olyan megújulás, ami nem divatból érkezett, hanem a szerzőket izgató elemek ügyes beépítésével. sokszínű, nagyon izgalmas és változatos album. masszív, profin meghangszerelt alapokkal, brutál jó hangzással és nagyon eltalált énekkel, raggával és rappel spékelve. ahogy láttam, eléggé megosztóra sikerült egyébként, ami szintén azt erősíti, hogy jó cucc. merthogy ugye nem lehet elmenni mellette, szabad ezt nem szeretni is. úgy, hogy túl elektro, hogy túl tucctucc, hogy gyengék a szövegek, meg a többi. erről én csak annyit, hogy örülök, mert érzem amit Sena mondott nekem egyszer egy interjúban, hogy ők egy nagy család, és örömzenélnek, nekik ez abszolút hobbi. a Nagyon jó lesz erről szól szerintem.

zenéljünk egy jót szeretetből, dumáljunk egy kicsit erről az egészről, hogy ez milyen fasza, hogy milyen király mjuzikot tolunk, hogy mekkora arcok vagyunk, hogy ez bizony az irie legénység, de persze mondjuk pár szót arról is, hogy minket érdekel, mi történik a világban, erről is megmondjuk a frankót. de mindenekelőtt jókedvet csinálunk, óriási bulit, ez ellen nem tehettek semmit. hát nekem ezt hozza ez az anyag, de amúgy a régebbiek is, és bármikor bárhol teszem be hallgatni, egyszerűen nagyon jó.

kicsit nem örültem, hogy három tracket is kidobtak már az LP előtt, meg hogy a két utolsó 'csak' feldolgozás, vagy átirat, mindegy hogy mondjuk. de aztán rá kellett jönnöm, hogy ennek ellenére sem akarom továbbléptetni, mikor odaér a play. kaptunk 8 vadonatúj és állat számot. sok meló, sok idő van benne. és nincs dubstep, hanem totál illő diszkófeeling vagy mi. köszönjük hát az ingyen letöltést, a minőséget, meg úgy mindent, amit eddig letettetek!

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2013.04.24.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.