2010. okt. 04. | 02:00

Linea 77

Írta:

fokep linea77Tea. Gőzölgő. Cserfesen felfelé. Akár a füstölő. A japán. Követi. Szemem az kacskaringókat. Aztán az illanást. Ahogy eltűnik a kanyarban. Hátul kiélesedik a táj. Az ablakon túl. Látszanak. A dombok a sárguló koronákkal. A nap a lemenő felhők között. Északról jöttek. Északkeletről. Nem tudom, csak gondolom. Hogy szóljanak. Keszthelyen volt egy sztori. Ja, semmi különös. Néhány eltöltött nap. Vagy elcseszett. De hogy rohadt jó volt, az biztos. Linea77.

Ezzel egyenlő a feeling. Utazom. Életem célja. Vagy valami ilyesmi. Csak megyek. Fülemben az olasz rock. Alatta egy nyaklánc. Fából. Meg egy fekete póló. Meg öt karkötő. Fából. Meg egy deszkás gatya. Rajta a cipőn. A kéz a zsebben. Az mp3 is. A lépés megy ütemre. A világ áll. Az emberek dermedten mozdulnak bele a létbe. Őrült egy út. A lényege pedig a lehető legegyszerűbb. Rádöbbenek, hogy az út elején vagyok. A legelején. Hiába a tapasztalat, a sex, a perverzió, a szereplés, a színpad, a szerelem, a hazugság, az őszinteség. Ott állok. Vagyis megyek. Na jó, inkább ülök. Egy régi kolesz egyik szintjének az erkélyén. A hamusban csomó elnyomott csikk. Alatta néhány üres martinis üveg.

A fák üzennek. Az ósdi épület suttog. A kolesz hívogat. Mennyi vicc, mennyi sértő szó, mennyi dugás. Ez mind itt volt. Most meg néhány erdélyi csaj. Sokkal magyarabbak, mint mi. Hajnalig beszélgetés, velük. Még egy szereplője van a sztorinak. Egy barát. Egy éppoly őrült fazon, mint én. Hogy mi az értelme ennek az egésznek? Miért? Igen, ezt kérdem. Szeretnél befejezést, értelmet? Magyarázzak? Minek? Vagy átéled, vagy nem. Sőt. Szinte biztos, hogy nem. Hisz ez csak egyszer történik meg, csak velem, csak ott. Az üzenet csupán ennyi: zárj ki mindent, hagyd hogy élj, figyeld a létezést, és a pillanatot a lehető legmagasabb szinten tudatosítsd magadban úgy, hogy közben az érzéseidre összpontosítasz. Pusszantás.

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2010.10.04.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.