2016. máj. 05. | 21:09

Lemez a világ végén rágódóknak

Írta: vallyont

barkocinoemiBarkóczi Noémi – Nem vagyok itt lemezajánló

Barkóczi Noémi megannyi kislemezt követően április végén előrukkolt első nagylemezével Nem vagyok itt címen a Circlesound kiadó gondozásában.

A közel fél órás, 10 dalt összefoglaló anyag könnyed gitárjátéka megtévesztő, zavarba ejtően őszinte, mély gondolataival az első pillanattól az utolsóig teljesen leköti a hallgató figyelmét. Noémi agyalós típus, így a felmerülő témák között szerepel a társas magány, mint „Téli álom”, „A világ végén” pedig még arra is képes, hogy egyik pillanatról a másikra gitározza szimpatikussá az élet minden apró nyűgét. Bátran énekel félelmekről, megfoghatatlan gondolatokról, bizonytalanságról, ürességről, kipenderíti a hívatlan vendéget a nappaliból, még akkor is, ha ezt pont az nem veszi észre, akinek kellene. „A csodák, azok mind elmúlnak”, hangzik a nyúlnak szánt üzenet immáron akusztikus formában a MYGL verziója után. A léleksimogató eszmefuttatásokat a lemez címadó szerzeménye zárja a sokunk számára ismerős antiszociális, önmarcangoló, offline létvággyal.

Nem vagyok itt teljes lemez:

Az elmúlt 6 év dalainak egységes gyűjteménye storyteller előadásával, ügyesen megválogatott, kliséket kerülő folk elemekkel késztet önreflexióra. A lemez felvételei Puha Szabolcsnál készültek az 1G Studios-ban, a végső hangszerelésért és keverésért Szőke Barna felelt, a borítót Rumi Zsófi készítette.

Barkóczi Noémi facebook oldal

A cikkelős neve: [vallyont]
A cikkelés ideje: 2016.05.05.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.