2015. jan. 02. | 16:15

Jamese: Csak a napba

Írta:

Molnár Emese első lemezérőljamese csakanapba

Igényes muzsika, sok stílus fúziójával, mégis egyedi megszólalással. Így tudnám összegezni a Jamese formációt és első albumát. S hogy ki is ez a csaj? Nos hát az énekesnő. Az előadó. A sugárzó, átadó, a rezgést belénk lövő. Amúgy ő vokálozik például a Quimby Ajjajjaj című dalában, készített már számot Zoohackerrel, akusztikus cover trackeket énekel a 'Why not' zenekarral meg ilyenek. De ez mind nem fontos most... (legutóbbi interjúnkból sok mindent megtudhatsz róla)

Sokkal fontosabb, hogy 2014-ben megjelent ez az album, ami bizony szerintem az elmúlt év egyik legjobb hazai anyaga. S pont azért fog meg annyira, mert nem orrbavágó a trip, nem egyből hengerel le, hanem ahogy hallgatom, egyre több apró, finom kis aroma, pikantéria kerül bele. Jön egy kis népies íz, de nem szimpla népzene, annál színesebb. Aztán mikor épp eszembe jutna valami, kezdenék elmerülni a gondolataimba, vagy épphogy arra gondolnék, hogy jó volna már másra gondolni, egyből jön a következő kis meglepetés. Egy újabb hangszer, egy újabb hangszín, csipetnyi jazz, impró egészen meglepően szállósan és nyersen, mégis odaillőn. Ez az érzéssel fűszerezettség jellemzi az egész lemezt, és egyfolytában egy kiemelkedően ízletes, egzotikus kaja jut róla eszembe. Vagyis ahhoz tudom leginkább hasonlítani. Folyamatosan újabb zamatok kerülnek elő, a számok egymás előételei és lezárásai is egyben. És mikor vége az utolsó számnak, önkéntelenül újraindítom. Nem lehet betelni vele. Legalábbis nem érdemes.

És igen. Vagyis nem. Nem rendelték meg ezt az iménti bekezdést, egy fityinget sem kaptam érte. És nem is a zenekar írta meg, mint oly sok blogon meg egyéb közhaszontalan oldalon. Őszinte pár sor volt, egy őszinte zenéről. És itt a pont.

A lemezt nagyon szépen köszönjük Molnár Emesének, aki egyből elküldte nekünk a megjelenés előtt, de egyszerűen nem bírtunk eddig ideérni. Ezért elnézést kérünk. S egyúttal sok szeretettel gratulálunk kicsi gyermekéhez, akit az album születése után hozott világra, november végén. :)

Molnár Emese – ének
Udvarhelyi Gábor – gitár
Éder Ferenc „Lá” – basszusgitár
Badics Márk - dob

Közreműködik:
Szőke Szabolcs - gadulka

JaMese facebook  
JaMese soundcloud  

A Jamese 'Csak a napba' című lemezét megveheted legálisan és olcsón itt:

b dalok

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2015.01.02.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.