2015. márc. 13. | 13:48

Jáde Nyúl, a neurotikus űrnyúlpop

Írta:

jade nyulKínai holdjáró. Ja nem, magyar grándzs bend. Vagy indieeee.

Tehát. Van egy ifjú csapat, akik fasza alter rockot, grunge-ot, indie-t tolnak. Az a helyzet, hogy pár barátommal egyetemben rá vagyunk állva, és bár csak három számos EP-t rejt a 'Rozsdaváros' cím, nem bírjuk abbahagyni, napi szinten muszáj kapni a fülbe. Párszor. Legalább.

Persze, ilyen ingyenes, reklámmentes oldalt csak úgy csinálhatunk, hogy kegyetlenül durván jókat, mármár seggbenyalós cikkeket írunk a zenekarokról jó sok pénzért, amit eliszunk a billentyűnyomogatás közben, hogy aztán megint bele tudjunk nézni a tükörbe. Hehheee. Hát nagyon nem. Csakis azért születnek meg a cikkeink, mert az adott előadó, zenekar, illetve konkrétan az általuk alkotott anyag betalál ott legbelül. És őszintén próbáljuk kifejezni azt, hogy mit is kapunk tőle, meg hát hogy Te is hallgasd meg, kedves rídör, mert a jó zene jusson el mindenhova. De főleg a jó helyekre.

Na hát ez is csak úgy volt, hogy néztem az új zenéket a torrenten, és megfogott a név, kinyúlt értem a listából. Mondom, ez most vagy valami nagyon gagyi szar, vagy valami borzalmasan jó cucc. Lecsekkoltam hangfelhőn, benyomtam az eldőlt háromszöget, és pár taktus után azt mondtam, hogy... ilyenkor nem lehet mit mondani. Egyszerűen beindít, megőrjít a zene. Erős, nagyon magával húzó téma, bitang jól eltalált és tartalmas szöveg, és aztán refrén. Az egyik "nagy" blog szavai jutnak eszembe most önkéntelenül, hát én szégyellem magam a szakma nevében, komolyan mondom, amikor ilyeneket olvasok:

"Érdekes például az, hogy a kislemez mindhárom dala egész jó, de úgy néz ki, hogy a srácok refrént még nem tudnak írni. Azokon kívül tényleg teljesen rendben vannak a dalok, a három refrén viszont akárhogy nézzük, egyáltalán nem jó. És az persze király, hogy különleges hangja van az énekesnek, de az viszont megint nehezen érthető, hogy miért kell egy helyen (persze egy refrénben) elővennie a rock hőskorát idéző, és a dalba szerintem egyáltalán nem illő üvöltéseket. De mindegy, érdemes azért meghallgatni a dalokat, és egyébként a zenekar látható a poszt elején is." (perszehogyalángoló)

Zenélő emberként, zenével való sok-sok évnyi foglalkozás után, újságírást is gyakorlóként mondom: SZERINTEM (így kezdjük az igazi kritikát) ezek a srácok nagyon rendesen tudnak zenélni és hangszerelni, a kislemez mindhárom dala geci jó, refrént pedig nagyon is tudnak írni. És az üvöltésnek nevezett részeknél pedig én kedves Jáde Nyúl, totál elszálltam, az ütött a legjobban, a szám tetőfoka lényegében.

jade nyul z

Egyedi hangulatú, nagyon eltalált három trekkes EP-vel indult el tehát - reméljük hosszú - útján a kissé persze neurotikus fiatal csapat, és hát őszintén nagyon várom már a folytatást! Remélem, hogy hasonlóan jókat tudok majd írni róluk. Blogokkal meg nem törődni, borzasztó ez a fotelből való pofázás... 'szerintem' nélkül. A kultúra területén (is). Ja, és a torrentre visszatérve, az enkóron direktben, címlapos ajánlással tölthető, legálisan. :)

Jáde Nyúl facebook

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2015.03.13.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.