2011. dec. 15. | 01:00

FeelHarmony

Írta:

fokep feelharmony2011. november 15-én mutatta be első közös albumát  

Fábián Juli és Sárik Péter a Budapest Jazz Clubban. A fekete hangú díva és a virtuóz jazz-zongoraművész évek óta játszik együtt, szerzőpárosként pedig nemrégiben még a brit szigetország is megismerhette nevüket. A most megjelenő feldolgozáslemez is igazi ínyencség.

A "FeelHarmony" a telt házas koncertek hangulatát idézi, ahol gyakran előfordul, hogy a két sztár még a legelegánsabb jazzklubok közönségét is táncra perdíti! Nemhiába, a repertoár igen széles: legyen az egy olyan jazz örökzöld, mint a "Take Five", egy olyan popklasszikus, mint "Ain't No Sunshine", vagy az Eric Clapton-féle "Change The World" feldolgozása - bármely slágerből vidám jazzt formálnak.

"2008-ban léptünk először duó formációban színpadra. Már az első koncert óriási energiákat szabadított fel mindkettőnkben. A közöttünk született harmóniát és a közönségünkkel való interakciót álmodtuk lemezre" - meséli Fábián Juli.

És igen. Ami eszembe jut erről az albumról. Az nem más. Minthogy. Ez nem album. Ez nem is lemez. :) Mivel ott vagyok. Benn ülök egy hatalmas teremben, ahol gyémántcsillárokból ragyog rám az este. Aztán hirtelen egy füstös jazzkocsmában kortyolom a sörömet, aztán már elegánsan csípőn ragadom a legszebb nőt, akit csak találok a közelben, és a parkett recsegve védekezik a magassarkúk őrült versenyfutása ellen, de a zongora és az ének győz. No meg persze a tánc. Aztán épp sétálok egy hídon, a folyót látom jönni és menni, az emberek foltokként keringenek pályájukon, a napsugarak breakelnek a graffitis falakon, a ránc nevet a ruhán. Aztán pedig csendesen fekszem az ágyon és merengve nézem a merengést. Aztán megint őrületbe kergetem magam, és csak szállok valahol jó magasan, már csak a felhők látnak, az univerzum kitágul, valami mennyei van ebben a kaviárban, az apró golyócskák hosszú útra hívnak, a fodrok lágyak, a tengeré... A hang ébred, a harmónia delel, a fül elélvez, a pillanat pedig győz, és beleírja magát a történelembe. Az enyémbe. Köszi Juli! És köszi Peti! Zsír tényleg ez a koncertlemez, köszönöm ezt az estét!

(és hát igen, Sárik Péterről már írtam a Sárik Péter Trió Pieces lemeze kapcsán. Fábián Juliról pedig az akkor épp búcsúzó Barabás Lőrinc Eklektric kapcsán. Aki esetleg nem ismerte eddig őket, nézzen utánuk :) jobb esetben koncert után ;)

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2011.12.15.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.