2013. nov. 18. | 01:00

Életszerető. Lélekfotel.

Írta:

fokep lifeloverHarcsa Veronika - Gyémánt Bálint: Lifelover  

Ezek azok a képek, melyek nélkül azt mondom. Minek. Úgyhogy most is fülemben a zene, a zsigereimben a hangvilág. Kicsit úgy elhúz, kicsit úgy kizökkent, hogy olyan jóóó. Kis filmkockákat dobál elém, csak úgy kerülgetem őket az utcán, ahogy lépteim kopogása adja az ütemet.

Életszerető. Lélekfotel. A tiéd. Én meg rajta ülök, és úgy élvezem, tudod? Kicsit forgatom a fejem. Jobbra, balra, és szerteszét. Azt mondtad egyszer. Tudom. Hallom most is. Úgy súgja a tovaillanó nedű. Miként az ajakszisszenés, ahogy kifátyolozódik a szádból. Csókok helye. Erekciószülő bizsergés. Odanyaló nyelvelés. Azt mondtad egyszer. Nem ismerlek, mégis tudom, ki vagy. Tudod? Kicsit forgatom a fejem. Jobbra, meg balra. A filmkockákkal pedig hatot dobok.

Nem mutatom be őket, ez nem recenzió. Harcsa Vera és Gyémánt Bálint egy olyan duett/duo lemezt rakott bele a fülünkbe, amit nem érdemes elemezni, amit nem érdemes értékelni, meg úgy egyáltalán nem érdemes vele mást csinálni, mint betenni a lejátszóba és hallgatni. Végig, végig, és leginkább odafigyelve. Én mondjuk háttérben is kipróbáltam munka közben, úgy is teljesen jó hangulatot adott, és nem egyszer bírta bólogatásra lábfejemet az íróasztal rejtekében. Lenyűgöző, hogy mennyire változatos tud lenni egy többsávon élő emberhang és gitárzaj együttes. Teljesen egyedi, mindvégig izgalmas zene, hangulatfüggöny alakul ki és tart fogságban. Olyanban, ahol a falak nem bezárnak, és ahol mosoly és könny is megfér, csak rajtad áll, hogy mit érzel, mik kerülnek elő (Vera és Bálint után persze) ...

Érdekes módon egyébként - de ezt már tényleg zárójelesen - engem a Bin-Jippel nyűgöztek le először mindketten, pedig külön-külön már hallgattam zenéiket. Azt hiszem ez az, amit igazán bírok a jazzben - amellett, hogy fanatikus megszállottja vagyok a műfajnak (amibe persze minden belefér...) -, hogy keresztbe-kasul összeállnak a zenészek, és jobb esetben mindent kipróbálnak, amit csak nem szégyellnek. Itt ugyanis kérem a lélek a tét, a benső tárulkozik kifelé, de rendesen. Zárójel becsuk.

Számlista:lifelover

1. Lifelover
 2. Moss and Lichen
 3. Stop haunting
 4. Go on swimming
 5. Interlude
 6. Huddle yourself up
 7. Perilous
 8. Lacs
 9. Glisten
10. Saying no
11. Drive into the Sun
12. Everybody's gotta learn sometime

  Harcsa Veronika honlap  
  Harcsa Veronika facebook  
  Gyémánt Bálint honlap  
  Gyémánt Bálint facebook  

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2013.11.18.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.