2012. szept. 26. | 02:00

Ektomorf: Black Flag

Írta:

fokep ektomorf black flagMegint nagyot üt Farkas Zoli csapata  

Nemisrég jöttek ki egy akusztikus lemezzel, ami kimondottan bejött. Kicsit rendhagyónak mondható, hiszen nem írták át teljesen a számokat, hanem egyszerűen akusztikusra cserélték a hangszereket. Viszont maradt a dinamikus dob és basszus, amitől ugyanúgy húzott, mint torzítva. Jó, nem pont úgy, de értitek… egyedül Zoli nem túl jó angolsága, ami folyton megzavarja itt-ott a dalok sodrását – érzékeny fülnél sajnos ez van. De félretéve ezt a kis bibit, és nem emelkedve a fikázó és okoskodó sok faszfirkász közé, maradjunk a Fekete zászló című új lemeznél, ami viszont most jelent meg.

Mint azt a múltkori cikkben is írtam, nekem az etalon a Kalyi Jag és az Outcast. Ezután nem igazán jött be a sok (most már csak) angol szám és az európaizálódás, nemzetköziesedés – kicsit az elmúlt albumoknál zeneileg is. Ezek után most kidobták az új korongot, amitől épp ezek miatt féltem, és úgy álltam neki, hogy ha nem fog tetszeni, nem írok róla. Na erre tessék...

KEMÉNY. Ütős, brutál zúzdás, gyökerekhez, nyers erőhöz nyúló és abból merítő album lett a Black Flag. Bejön. Bejött elsőre is, és most már sokadszori hallgatásra úgyszintén. Sikerült megint behozniuk olyan elemeket, motívumokat a srácoknak, amik színesítik a zenét, és feldobják az unalmasnak és egysíkúnak is tűnhető darálást. Szóval nekem nagyon bejön ez a lemez, ez az első az Outcast óta, amit tényleg odateszek mögéjük a sorban, és velük együtt szívesen hallgatok, ha épp ilyen kedvem van. A hörgős részeknél abszolút nem zavaró Zoli kiejtése, és a finomabb betétek is nagyon el vannak találva - odaillők. Valahogy amilyen monoton, olyan izgalmas és sokszínű is ez a lemez számomra. Gúd.A legújabb klipjük az Unscarred című dalhoz készült. A klip profi, igen sötét, kicsit talán szokványos metal klip, de teljesen rendben van. A végén a halálbüntetést forszírozzák, hogy bizonyos esetekben bizony helye lenne. Hát ezt mindenki döntse el maga, hogy egyetért-e velük, satöbbi. 

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2012.09.26.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.