2011. szept. 27. | 02:00

Depresszió - Vízválasztó

Írta:

fokep depresszioAmíg tart

Ez volt a címe annak a lemeznek, amit először hallgattam rongyosra Halász Feriéktől még 2002 környékén. Hogy mi fogott meg? Tankcsapdához méltó minőség, mégis egyedi és stílusos zenét toltak. Volt benne lendület, erő, és főleg valami nagyon egyedi feeling. Na ezt csak Az ébredés útján lemezükkel tudták fokozni 2006-ban, az megint ütött egyet. Ott érezhető volt a fejlődés, mind technikailag, mind az irányt tekintve. Az Egyensúly is jól szól, de ott sok olyan téma ütötte meg a fülemet, ami túl ismerős volt. A koncertalbumokat meg annyira nem preferálom, a néhány kivétel csak erősíti a szabályt, és azok se a rock műfajába tartoznak.

Viszont most itt a Vízválasztó, ami azt hiszem, tényleg teljesíti tartalmi kötelességét. Egy irdatlanul dinamikus, erőteljes és mégis kifinomult korongot tettek elénk a srácok, ami profin szól, mégis eléggé piszkos és kemény. A legfontosabb pedig, hogy végre pozitív szövegeket hallok! Ez most tudatosult bennem, hogy milyen paradoxon - a Depresszió totál pozitív látásmódú, tanító jellegű szövegekkel hasít a fülbe. Kowa kedves ismerősöm, és szerintem tartalmi szempontból (is) a legelsők között vannak a dalszövegei itthon. Na hát most az a fajta értelmes és érdemes gondolkodás jutott eszembe, mikor hallgattam először odafigyelve a Vízválasztót. Aztán pedig, hogy a Tankcsapdát tartják a legjobb és legnépszerűbb magyar rock bandának. Ezzel nincs is gond, de én lazán kimondom: a Depresszió már rég otthagyta Lukács Laciékat. Félreértés ne essék, jópofák Laci szövegei és jók a témák is (a régebbi lemezeken főleg), de szerintem egy idő után már nagyon semmitmondó, hogy basszunk be, csajozzunk és szívjuk a cigit hajnalig. Feeling, és tizenévesen tényleg tök jó... Meg valahogy el is rontja ez a nagy hajcihő, hogy mindenhonnan ők csöpögnek. Halász Feriék szerintem most egy olyan lemezt tettek le, amivel a hazai rock (nem metál, nem punk stb.) első zenekarává emelkedtek. Örülök nekik, és örömmel hallgatom, mert erővel tölt el, és feldob. Tessék, a legújabb klipjük:

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2011.09.27

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.