2012. júl. 18. | 02:00

Colorstar: Flow

Írta:

fokep colorstar flowMegjött a Flow, a Colorstar új lemeze  

Igen, tudom, hogy május elején. Kértem is belőle egyből egy sajtópéldányt. Hallgattam is bőven, viszont nem tudtam, mit írjak róla. Először a Speeding Game-et hallhattuk, klippel fűszerezve. Nekem nagyon bejött. A lemez is hozza azt a feelinget, amit ez a szám ad, de hálisten azon jóval túlmutat, sokkal izgalmasabb az összhangzás.

A hosszas hallgatás és gondolkodás után végül az a szókapcsolat ugrott be az új Colorstarról, hogy 'szupermodern'. Ez így talán túl puritán, vagy inkább közhelyes lehet első hangzásra, de vázolom, mire gondolok. Modern a hangzásvilág, az effektezés, a sok apró újítás miatt, és szuper, vagyis nagyon jól megoldott zeneileg is, beleértve a hangszerelést, a játékot, és leginkább a dinamizmust, amit mégis kontrollálnak, olyan tipikus Colorstarosan. De természetesen a két szó mégis együtt működve jelenti azt, amit én érzek. Egy nagyon mai, előre mutató, többnyire elektronikus progresszív zene, ami monoton, mégis lendületes. Na ennyit a kivesézésről, a többi már csak mellédumálás lenne. Szerintem jó irányba halad a banda, érdemes a tagok egyéb projectjeit is követni.

Annyit végezetül hadd tegyek hozzá, hogy sok esetben fesztiválokon nagyon kevesen estek be Colorstar koncertre. Ugyanezzel találkoztam már Korai Örömön is. Gyerekek, többen gyertek, ismerjétek meg ezeket a muzsikákat, mert nagyon sokat tudnak adni, és általuk valamilyen szempontból biztosan többek lesztek! :)

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2012.07.18.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.