2011. jan. 10. | 01:00

Black Sun Empire 2010

Írta:

fokep blacksunempireA Black Sun Epire egy utrechti dj/producer gárda. A három név: Milan (aka Crash), Rene (aka Suture) és  Micha (aka Naye'i). Milan és Rene még az iskolában találkoztak és hamar úgy döntöttek, hogy közösen hasznosítják tehetségüket. Micha állandóan az ő felszerelésüket nyúzta, aztán csatlakozott hozzájuk, így jött létre a BSE. Együttműködésük jó döntésnek bizonyult, mert néhány holland kiadó érdeklődni kezdett a BSE név alatt megcsinált első zenék iránt. Nem tartott sokáig, amíg megkapták a lehetőséget az első megjelenésre, az akkor induló Piruh-nál, ami Dj Dreazz Triple Vision Records kiadójának egy allabelje. Ezután számos sikeres dj felkérés következett, közben készültek a zenék is, a Priuh003-ra, majd még több zenét írtak, amelyek felkeltették többek között Dj Trace érdeklődését is.

A Black Sun Empire producertrió 1998 óta meghatározó eleme a drum and bass kultúrának. 2002-ben létrehozták a Black Sun Empire Recordings-ot. Első kiadványuk (a remek táncparkett-orientált The Rat és a sötét techno, a B'Negative) bizonyítja létjogosultságukat. Saját zenéik mellett newcomerek produkciói és kollaborációk (a The Sun a Concord Dawnnal és az Insiders Optivval) is megjelennek, és persze nem szabad megfeledkezni a Spine Ep-ről sem, amelyen a trió és Skynet egy-egy zenéje mellett Jade és Matt-u Got Lost-ja és Chris.su Raw.fullal közös Panorámája is helyet kapott. 2004 márciusában a BSE saját szerzői albummal, a Driving Insane-nel jelentkezett. Remek trackek (Arrakis, Don't You, Breach, Stasis, Driving Insane) mellett Kemal a The Rat-et variálja, Chris.su pedig a B'Negative-ot gyúrja felejthetetlenné.

A 2005-ös év sem volt egyszerű a BSE életében. Megindult a BSE testvérlabelje, az Obsessions, ami a kifinomultabb, nyugodtabb, de a még mindig techy zenéknek ad otthont (debütál Dis az Skc-val közös Sacrifice-szal és a nagy jövő előtt álló Desimal a Circle Of Nine-nal, van Kemallal közös Stranded és Centepod a Noisia, Mayhem & Pacific háromszögtől). A Black Sun labelen Corrupt Souls 12-ese mellett jött az akkori új album, a Cruel & Unusuallal. (Források: drum-n-bass.info, soundhead.hu)

MOST PEDIG itt a legújabb lemezük, a 2010-es Lights and Wires, ami szerintem megint egy újabb irányt mutat, és nagyon jól sikerült cucc. Számomra a legjobban a már említett Driving Insane korong jön be, onnan származik az Arrakis című track is, melynek az audiosurfjét láthatjátok a videón. Az új lemez elsősorban azért tetszik, mert sok benne a plusz effekt és hangzás. Nem csak a megszokott dnb ütemet és néhány erős basszusalapot kapunk, hanem baromi nagy váltásokat, hirtelen visszaállásokat, melyekre aztán még nagyobb és durvább hangzások épülnek. Aki szereti a kemény elektronikával spékelt dnb-t, annak biztosan ez is ínyére való darab.

Weboldal www.blacksunempire.com
MySpace www.myspace.com/blacksunempire

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2011.01.10.

Tovább a kategóriában: « Vagyis Fabók ambient Aando »

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.