2010. dec. 09. | 01:00

Bíborkás szívtakarítás

Írta:

fokep magashegyi uA Magashegyi Underground nevezetű elektro-alter banda a létezése óta nem jött ki lemezzel, egyedül az akusztik felvételt lehetne élő albumnak nevezni, de azt meg nem adták ki. (nyilván mindannyian letöltöttük és hallgatjuk :)) Most vége a lemeztelenségnek, hiszen itt az Ezer erdő, a 2010-es studióalbum. Sokan nagyon várták. Én is nagyon vártam. Elsőre őszintén szólva kicsit meglepődtem, mert nem azt kaptam, amire számítottam. Ezért nem szabad semmit várni, jobb tiszta lappal nyomni a pléjt! A gondot valószínű az okozta, hogy pár hónapja voltak itt Kaposváron a gólyatábor keretében, és ott hatalmasat buliztunk a zenéjükre. Rengeteg ismert sláger, néhány kevésbé hallott nóta, de végigtáncolós, pörgős koncert volt. A Kaukázus-tagok éppúgy, mint Janóval, itt is kitettek magukért, és hozták az igazi kemény alter huppogást. A billentyűből pedig kaptuk az elektronikus szálat. Bíborkától meg nyilván a jó kis dallamolást.

No bennem ez az élmény volt, ezért csalódtam hirtelen. Kicsivel később, amikor lecsendesedettebb állapotban voltam, újra megpróbálkoztam. Igen, így már hibátlan. Szintén a Kaukázus jutott eszembe, hisz náluk is ugyanígy volt. A kemény, dübörgős koncertekhez képest igen letisztult dalok szerepeltek a lemezeiken. A Magashegyi Underground lemeze tehát nagyon kellemes élmény, mely mind zeneileg, mind szövegileg a helyén van. A CD mellé egy DVD-t is kap, aki megveszi az albumot, melyen egy Szeánszkoncertet rögzítettek. Kis helyen, néhány embernek játszották el a számokat félhomályos hangulatban. Erről nem nyilatkozom, soha nem voltam a DVD-k híve. A lemezről még annyit, hogy - mint a címben is írtam - jó kis szívtakarítás, kellemesen átjárja bensőnket, és nyugodt, tiszta gondtalanságot hagy maga után. A koncerten is hasonlót éreztem, sikerült kitombolnom magamból a feszültségeket, az indulatokat, a mindennapokat. Az albumról sok nóta kimaradt, melyek a szívünkbe lopták magukat, talán egy koncert lemezen helyet kapnak majd egyszer...

Tracklist:
   
1. Suttogó
2. Lány iPod-dal
3. Metróhuzat
4. Szívtakarítás
5. Fesztivál
6. Rongyolódó
7. Szerelemtabletta
8. Ónos Ablak
9. Írott Nő
10. Kicsi Égitest
11. A Fogyó Hold Felé
12. Nyár, Némafilm

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2010.12.09.

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.