2021. nov. 24. | 18:29

A mindent átható szeretet mantrái

Írta:

tara kgyKarma Pema Dorje: Tara (2021)

Elkészült Ölvedi Gábor új szólólemeze, melyen kilenc csodálatos mantra kapott helyet. Egy kivételével mind hosszabb, mint tíz perc, így dupla albumként tudott fizikai formát önteni. Számomra egy kerek egész. A dalok hossza adja magát. Így tudunk igazán elmélyülni a folyamatban, s így tudnak kellő erővel hatni, rezegni. A kicsivel több, mint száz perces hangutazáson Tara, a végtelen könyörületesség megtestesítőjének isteni energiája védelmez, gyógyít minket.

"A Nagy Anyának ajánlom fel a született dalokat, a Szabadítónak, Oltalmazónak, aki a három idő minen Buddhájának Anyja. Az Ő szándékára, női bölcsességére és energiájára van most a legnagyobb szüksége a világna, hogy újra visszataláljunk középre, hogy megteremtődjön az egyensúly, amit elveszítettünk." – olvasható a lemezhez tartozó füzetben.

kpd tara


Ölvedi Gábor rengeteg zenekarban – s ezáltal műfajban, stílusban is – megfordult. Ennek is köszönhető, hogy bár zenéje sokszínű, mégis letisztult, harmonikus. Hangszerelésében és dinamikájában végig érezhető az egyensúly. Ahogy mesélte is, ezek a dalok mindig meditációban szállnak alá. Legutóbbi beszélgetésünkből idézek egy gondolatot, úgy érzem, ez fejezi ki legjobban, mit is csinál valójában Gábor, s miért teszi:

„Amit talán a legnagyobb bátorság volt kimondani magamnak és el is hinni, hogy azért születtem a világra, hogy a zenével adni tudjak az embereknek, hogy minél egyértelműbben megtapasztalhassák azt, hogy a világunkat a mindent átható szeretet tartja össze akkor is, amikor a legszörnyűbb dolgokat műveljük a világgal és egymással. Szeretném, ha a dalaim, zenéim erről a szeretetteljes életenergiáról tanúskodnának és ezt jelenítenék meg a legkülönbözőbb formákban.”


A számos formációban való muzsikálás után jelenleg alapvetően a szólóprojektjére fókuszál, és a Samsara Boulevard zenekart erősíti. Ezzel párhuzamosan transzmeditációs, szakrális elvonulásokat és workshopokat tart. Egy-egy ilyen elvonulás számomra az ő tevékenységének esszenciája. Ez az új torokénekes duplalemez pedig ennek a csodás esszenciának a lenyomata, kifejeződése. Nehezen tudok annál tisztább, fényesebb, csodálatosabb belső megélést elképzelni, mint amikor egy tábor zárásaként egy nagy dharma keréken egymáshoz érve ülünk körben, és Gáborral együtt énekeljük a Zöld Tara mantráját. Nem csupán a könnyek bújnak elő, szívek nyílnak meg, s érezhető, szinte "kézzel fogható" a mindent átható szeretet.

Köszönjük Gábornak a szolgálatot, melyet végez, érdemes követni közösségi oldalát, ugyanis minden szerdán este hét órakor élőben hallható tőle egy mantra, melyhez díjtalanul bárki csatlakozhat. Hála érte.


Az albumba ITT TUDSZ belehallgatni és meg is rendelheted.

Borito

Hatoldal

Tovább a kategóriában: « Lélek-sirály szimbiózis szajhászat

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Please publish modules in offcanvas position.