Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/cuobxk/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 877
2013. szept. 11. | 02:00

Soul Surge

Írta:

fokep soul surgePop/Funky/Hip-Hop   

Színpadról áradó energia, táncolható pop/funky/hip-hop várja azokat, akik ellátogatnak a most egy éves szülinapját ünneplő Soul Surge zenekar koncertjére. Ha engem kérdezel? Igen, érdemes. Mindenképpen színpadra és nagyobb közönség elé érdemes kultúrgyom ;)


A zenekar alapítása a dél-afrikai származású Herby Shaw (ének, rap) és Sánta Dániel (dob) találkozásával történt. Egy improvizációs esten ismerkedtek meg, ahol az együtt zenélésnek egy új zenekar lett az eredménye. Dani gitáros posztra a meglehetősen fiatal, de már saját kiadású szóló albummal rendelkező Kiss Miklóst hívta, akivel már korábban játszottak együtt. Herby billentyűs posztra Kottmayer Krisztit kérte fel, akivel csak futólag zenélt.

A kezdeti próbálkozások után 2012 szeptemberében lett teljes a felállás Paczári Viktor basszusgitárossal, aki jelenleg a Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Mindössze egy hónappal a megalakulás után beneveztek a Könyvtár Hangja tehetségkutatóra, ahol a több hónapos fordulók után győztesként kerültek ki. A nyereményük stúdió idő volt, aminek köszönhetően 2013 márciusában megjelent Stay Down című három számos bemutatkozó anyaguk. A klub koncerteken kívül felléptek az idei Sziget Fesztiválon, ősszel pedig televízió felvétel fog készülni az A38-as koncertjükről.

- Próbálunk vidám, táncolható számokat írni, amelyek élőben ütnek igazán - meséli Sánta Dani dobos. - Azt vettük észre eddig, hogy működik a dolog és sokak lábába belecsaljuk a boogie-t. A megjelent Stay Down EP-t pop/funky-nak mondanám hip-hop-os elemekkel, de már a negyedik, külön megjelent Hands Up című számunk eltér ettől, ami egy rockosabb hip-hop nóta.

- Alapvetően szerintem pop zenét csinálunk, abba meg sok minden belefér. Szeretnénk úgy összességében továbbra is keverni a stílusokat a pop zenétől nem elrugaszkodva. A szövegek angol nyelvűek, Herby nem beszél magyarul. Kis időbe telt, mire mindenki átszokott arra, hogy a próbákon „angolul zenéljünk”, de most már senkinek nem okoz gondot. Azért Herby is próbálkozik a magyar nyelvvel. Mostanában nyelvleckéket vesz, legutóbb már büszkén sorolta fel a hét napjait.

- Most a legfontosabb célkitűzés egy videoklip elkészítése, ez manapság elengedhetetlen. Remélhetőleg egy hónapon belül ez is megvalósul. Szerveződnek az őszi/téli koncert dátumok, úgy néz ki egyetemi rendezvényeken is feltűnünk majd, ahol adott lesz a bulira éhes közönség. Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a zenénket, és megmutatni, hogy az élőzenei koncert még mindig nagyobb élmény, mint egy keverőpultba dugott laptopon a számok egymás mögé pakolása.

 Soul Surge soundcloud    minden track ingyen tölthető
 Soul Surge facebook   

A cikkelős neve: [kulturgyom.hu]
A cikkelés ideje: 2013.09.11.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/cuobxk/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Barátos


b dalok
reklamkoho


kulter

 

Please publish modules in offcanvas position.