Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/cuobxk/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 877
2015. márc. 09. | 23:01

Muriel Muriel

Írta:

murielMindenből a mindenbe

Muriel Muriel - hajtogatom, az anyátok hétszentségit, de komolyan. Egyik kollégám dobta át a dízer linket, hogy hallgassam már meg ezt a lemezt, mert kurva jó. Utálom a dízert, mert reklámok mennek a számok közben, meg nem is tetszik, meg mittudomén. De végigtoltam a lemezt. Aztán a körülöttem zsivalygó gyerkőceim nélkül is, újra. Meg újra. Meg aztán még megint. Nem tudom, kik ezek a srácok, de hogy sokszínű és izgalmas zenét raktak le, az ziher.

Szóval tényleg elképesztő az a sokféle stíluselem, amit a Muriel beolvaszt a számaiba. És tényleg fogalmam sincs, kik ők, de az biztos, hogy a zeneszerzéshez, és a zenéléshez is van érzékük rendesen. Amikor az albumot hallgatom, egy-egy számnál épp elgondokoznék, hogy most ez még mindig ugyanaz a banda, amikor azt mondják a refrének és szólók, hogy persze, csak szeretünk mindenfelé kalandozni, mert úgy sokkal érdekesebb. Végig ezt érzem. A lassú, érzelmes melódiák után jön a várt dinamikus, rockos, a reggae után a feloldó impro, és így tovább. A laza felvezetések után magától értetődően érkezik a kemény, döngölős verze.

Az a vicces, hogy szinte minden újabb váltásnál beugrik egy-egy általam ismert, kedvelt előadó vagy csapat (vagy csak a tőlük hallott, kapott feeling), de valahogy egyből odébb is áll a gondolat. Nincs idő a merengésre, máris jön valami más, valami újabb. Pillanatnyi kis foszlányok maradnak ezek, és fontosságukat vesztve maradnak el az időben. Mindig az éppen hallottal jár együtt a fejem, a lábam.

Nem akarok, és nem is szeretek nagyon nagyokat mondani, de úgy érzem, hogyha ugyanilyen szellemben él tovább a Muriel, egyszer talán majd ők lépnek fel a 30Y után, nem előtt... :) vagy ilyesmi.

muriel

Muriel facebook

b dalok

A cikkelős neve: [stanley]
A cikkelés ideje: 2015.03.09.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/cuobxk/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248

IMPRESSZUMOS

Rétegkultúrát bizergáló gyomlálócsoport vagyunk. Egy független kultúrportál, kulturális lap, vagy valahogy így hívják általában. Célunk az általunk értékesnek tartott rétegkulturális produktumok (ándörcuccok) bemutatása, eljuttatása mindenkihez, aki kicsit is nyitott. A hogyan az érdekes leginkább. Tartózkodunk a hagyományos, klasszikus stíltől, teljesen egyedi módon, leginkább az atmoszférára, a hangulatra figyelő impresszív írásokat igyekszünk adni.

Szerkesztős:
Nádas Dávid [stanley]
E-mail: szerk@kulturgyom.hu
Mobil: +36/20 951-1660

Cikkelős kollégás:
Nádas Dávid [stanley]
Kapitány Zoltán [kyprios]
Bakos Gergő [gelu] 

Barátos


b dalok
reklamkoho


kulter

 

Please publish modules in offcanvas position.